NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Voor als je niet op een festival zit

Grote kans dat als je dit leest, je op deze vrijdag gewoon thuis bent. Het festivalseizoen mag dan zijn losgebarsten, jij zit er dit weekend even niet op te wachten. Nou, goed nieuws, je hoeft je niet te vervelen. We hebben weer een reeks films en series om te bingen voor je op een rij gezet. Fijn weekend!

In de bioscoop: Minions: The Rise of Gru

Aangezien er al genoeg ellende in de wereld is, beginnen we deze rubriek vandaag gewoon even met wat gezelligs. En wat is er nou gezelliger dan de origin story van de allergezelligste superschurk ooit? Precies de reden om dit weekend de bioscoop in te duiken om het verhaal van Gru te zien. Samen met een hele roedel minions, natuurlijk. 

In Minions: The Rise of Gru zie je hoe de superschurk een superschurk is geworden. Gepaard met de nodige hilarische humor en de - althans in de Engelstalige versie - stemmen van Steve Carell, Jean-Claude van Damme, Julie Andrews en Dolph Lundgren. Lachen.

Ook in de bioscoop: Men

Je kunt ook naar de bioscoop voor het compleet tegenovergestelde van vrolijke animatie. Regisseur Alex Garland, kun je kennen van Ex Machina en Annihilation, maakte met Men een thriller die al vrij vlot verandert in een bizarre horrorfilm. 

Harper gaat na de dood van haar man op vakantie op het Britse platteland maar daar gebeuren allerlei vreemde dingen. Die wel of niet te maken hebben met de dood van haar man. Verder zijn er heel veel vreemde personages te vinden in deze film. Je vindt het geweldig of je haat het. Wij vinden 't wel wat.

Prime: The Terminal List

Een lekkere actieserie om te bingen vind je op Amazon Prime in de vorm van The Terminal List. James Reece (Chris Pratt) was ooit marinier (en Chris volgde daar zelfs een zware training voor) en zijn peleton is tijdens een belangrijke missie in een hinderlaag gelopen. 

Het blijft Reece dwars zitten als hij eenmaal thuis is en een knagend schuldgevoel speelt hem parten. Dus gaat 'ie op zoek naar de waarheid. Al brengt 'ie daarmee wel de nodige mensen in gevaar.

HBO Max: Westworld seizoen 4

Doop jezelf onder in een nieuw seizoen van de dystopische toekomst. Die misschien wel dichterbij is dan je had verwacht. Want... Westworld is weer begonnen! Seizoen vier van de serie is vanaf deze week te streamen bij HBO Max. 

Lang verhaal kort: het is 2050 en de themaparken draaien om meer dan alleen een kick krijgen in de achtbaan. Zo kun je alles wat je hartje begeert krijgen en word je op je wenken bediend door robots. Die sprekend op mensen lijken. Lekker overconsumeren omdat het kan en dan in een themapark waar het volledige Wilde Westen van Echt Vroeger is nagebouwd. 

Netflix: Spiderhead

Nog meer science-fiction! Dit keer te vinden bij Netflix in de vorm van Spiderhead. Met Chris Hemsworth in de hoofdrol. Ja joh, dat is reden genoeg om te kijken. Je wil hem en anders wil je hem zijn. Goed, hij kruipt in elk geval in de huid van iemand anders, namelijk die van Steve Abnesti. 

Steve is een nogal dubieus figuur die gevangenen strafvermindering aanbiedt. Mits ze meedoen aan allerhande drugsproeven. Gevangenen Jeff en Lizzy testen voor Steve een medicijn dat emoties en percepties verandert, maar dat is dus helemaal niet zo handig. Supervage thriller-horror, vinden we leuk.

Videoland: The Next Three Days

Gevalletje mooi balen: heb je een incident met je baas, wordt 'ie daarna vermoord. Extra balen als jij dan degene bent die wordt verdacht. Het overkomt Lara Brennan in The Next Three Days, een dramafilm die je op Videoland ziet. Haar vingerafdrukken zitten op het moordwapen dus dan is de conclusie snel getrokken.

Haar echtgenoot John probeert haar alleen weer vrij te krijgen. Maar er is geen enkel bewijs dat haar vrijpleit. John kan het niet meer aan zonder zijn vrouw en hij ziet hun zoon van haar vervreemden. Dus er zit maar een ding op: haar bevrijden. Of dat 'm lukt, zie je op Videoland.

Op tv: Isle of Dogs

Als er een regisseur is waar we altijd erg gelukkig van worden, is het Wes Anderson wel. Althans, de films die hij maakt. We hebben nog nooit een biertje met 'm gedronken dus over hem zelf kunnen we niks zeggen. Hoe dan ook, hij maakte in 2018 de geweldige film Isle of Dogs. In deze animatiefilm gaat een jongetje uit (en in) Japan op zoek naar zijn hond. Of 'ie die vindt? Dat zie je zaterdag 20:00 op Comedy Central.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze mustwatchrubriek. 

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: