NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Bingen tijdens de buien

We hebben geen idee of het nou megahard gaat regenen of dat het juist loeiheet terrasweer blijft. Wat we wel weten, is dat er weer een hoop goede films en series te vinden zijn. En die hebben we alvast voor je op een rij gezet. Voor als het regent. Of te heet is en je onder de airco chillt. Wat jij wil.

In de bioscoop: Elvis

Na Queen en Elton John kon een biopic over Elvis natuurlijk niet achterblijven. Austin Butler kruipt in de huid van de legendarische zanger. Baz Luhrmann neemt de regie op zich en doet dat geheel op z'n Luhrmanns. Lurhmann kun je onder andere kennen als de maker van Moulin Rouge!, The Great Gatsby en de monsterhit Everybody's Free (To Wear Sunscreen). Nou, dan weet je wel hoe theatraal het van de regisseur mag.

Qua verhaal hoeven we je nog weinig te vertellen, behalve dat het hier en daar uiteraard wat is geromantiseerd, gedramatiseerd en aangedikt om het een kijkwaardige film te maken. Of het kijkwaardig is, daar lopen de meningen nogal over uiteen. De een vindt het een meesterwerk, de ander maar schreeuwerig. Oordelen kan sinds deze week in de bioscoop. 

Ook in de bioscoop: The Black Phone

Mocht je meer in de stemming zijn voor een duister staaltje thriller goes horror, dan zit je beter in de bioscoopzaal waar The Black Phone wordt vertoond. Een jongetje wordt ontvoerd en komt terecht in een ruimte met een telefoon. Al gauw blijkt hij een hoop voorgangers te hebben en is zijn enige redding de telefoon. Spoiler: daarmee kan hij natuurlijk niet zomaar zijn ouders of de politie bellen. Bloedspannend.

Prime: A Very Britisch Scandal

Die Britten kunnen ons er wat van met hun schandalen en elitaire intriges. Al tijden perfecte materie voor een goede film of serie en dat is ook het geval in A Very British Scandal. Deze miniserie is soort van op waarheid gebaseerd en helemaal om van te smullen.

De elfde Duke of Argyll, Ian Campbell en zijn vrouw Margaret Campbell spelen de hoofdrol in deze serie: ze gaan namelijk scheiden. Het is 1963 en dat heeft nogal wat voet in de aarde. Het werd een enorm mediacircus met drama, overspel, geweld, drugs, omkoperij en meer dingen die je als elitemens niet aan je broek wil hebben hangen. Leuk. Te zien op Prime.

Disney+: Only Murders in the Building seizoen 2

Eén van de meest populaire Disney-series - los van alle Marvel's en Star Wars - is terug! Only Murders In The Building heeft een tweede seizoen en die kun je nu bingen bij de streamingsdienst. Wat een feest! In het eerste seizoen maakten we kennis met drie buren die de zelfmoord van een andere buur maar verdacht vinden. Geheel passend bij deze tijd beginnen ze hun eigen true crime podcast over de dood van de buur. Het is een perfecte mix tussen komedie en misdaad. Lichtvoetig zonder saai te worden. Dat wordt bingen!

Mocht je zin hebben in wat anders: het derde seizoen van Atlanta is ook te streamen. 

HBO Max: Mind over Murder

Meer zin in échte true crime? Schakel dan als de wiedeweerga naar HBO Max. Daar zie je namelijk de documentaire Mind over Murder. Zes mannen werden in 1985 veroordeeld voor de moord op een geliefde oudere dame. In haar appartement in Beatrice (Nebraska) werd ze verkracht en vermoord. Zes mannen werden opgesloten. Maar in 2008 bleek dat DNA de mannen vrij kon pleiten. 

De zaak is één grote bende en nou ja, we zijn nou eenmaal gek op ietwat sensationele en wellicht wat eenzijdige true crime dus we duiken hier sowieso in. Zes afleveringen, prima te overzien.

Netflix: The Umbrella Academy seizoen 3

Ein-de-lijk. Eindelijk is daar een nieuw seizoen van The Umbrella Academy. De eerste twee seizoenen hebben we verslonden en het is maar goed dat het weekend is, want hier wil je de tijd voor nemen.

Zeven broers en zussen die geadopteerd zijn, hebben allemaal een superkracht. Wanneer pa overlijdt, komen de inmiddels volwassen kinderen bij elkaar en blijkt dat ze de wereld moeten beschermen. Er zijn misverstanden, de wereld vergaat misschien, men reist door de tijd en iets met een aap als butler. Nu te zien op Netflix.

AppleTV+: Loot

AppleTV+ trakteert weer op een nieuwe serie, dit keer met Maya Rudolph in de hoofdrol. Ze speelt Molly Novak, vrouw van een miljardair. Zo'n man waar je een jacht en een zwembad van krijgt op je 45e verjaardag. Leuk, tot Molly erachter komt dat haar man een affaire heeft met zijn assistent. Ze vraagt een scheiding aan en krijgt 87 miljard dollar op haar rekening bijgeschreven. En komt erachter dat ze een liefdadigheidsinstelling heeft. 

Als nieuw-gescheiden vrouw besluit ze samen te werken met Sofia, die de stichting runt en zo ontdekt Molly zichzelf toch nog op haar 45e. Absoluut vermakelijk voor in je weekend.

Op tv: The Hitchhiker's Guide to the Galaxy

Op Paramount Network kijk je vanavond een klassieker: The Hitchhiker's Guide to the Galaxy. Vanaf half negen zie je deze geweldige verfilming van het nog geweldigere hoorspel van Douglas Adams. Ook hier dreigt de aarde weer te vergaan, dit keer omdat aliensoort Vogon een snelweg wil aanleggen. Een intergalactische, dus. 

Arthur Dent gaat met Ford Prefect en nog wat aliens op reis en is daarmee de enige nog bestaande mens. En samen beleven ze allemaal hilarische avonturen. Het is geweldig. Vanavond vanaf half negen bij Paramount Network.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze mustwatchrubriek.

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: