NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Genoeg te zien dit weekend

Jep, we zijn het helemaal met je eens. Na een week hard werken, tig keer zeiknat regenen en andere ellende nu we weer terug zijn bij het oude normaal, heb je dat weekend wel verdiend. Om je uit de sleur te halen, hebben we ook deze week weer een reeks goede films en series voor je op een rij gezet. Kun je je weer lekker vermaken de komende dagen. Fijn weekend!

In de bioscoop: Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledoor

Fans van de Harry Potter-franchise kunnen hun lol op: er is alwéér een nieuwe film over de tovenaarswereld van J.K. Rowling. En dat is ook goed nieuws voor wie niet persé fan is van Harry Potter, want de Fantastic Beasts-films zijn eigenlijk best wel leuk. En nee, dat zeggen we niet alleen omdat Jude Law een grote rol vertolkt in de nieuwste editie.

Er is inmiddels een supermegaheftige strijd rondom de macht in het tovenaarsuniversum gaande en Dumbledore (of Perkamentus, mocht je de boeken in het Nederlands hebben gelezen en late to the party zijn en nu pas de films ontdekken) heeft wel een ideetje hoe hij kan zorgen dat Gellert Grindlewald (Mads Mikkelson) de macht niet krijgt. Want als dat wel gebeurt, gaat het helemaal mis en dat willen we niet. Erg vermakelijk op het grote scherm, ook voor wie Harry Potter echt veel te langdradig vond.

Bingen: Beau Sejour

Mocht je in de stemming zijn om een ietwat vreemde serie te bingen, dan kun je je heil zoeken bij Netflix. Die hebben wel meer vreemde series, maar recent kochten ze een Belgische productie aan die je vorig jaar al bij de KRO/NCRV kon aanschouwen. 

Beau Sejour gaat over Kato, die probeert een moord op te lossen. Saillant detail: ze is zelf de persoon die vermoord is. Communiceert doorgaans wat lastig met degenen die ook proberen haar moord op te lossen. Superspannend. En raar. Helemaal top. Het tweede seizoen gebruikt hetzelfde concept maar met andere personages. Ideaal voor de liefhebbers van een goed mysterieus drama. 

Nostalgie: Metal Lords

Er gaat weinig boven een goede high school film en als daar dan een potje stevige gitaren aan toe worden gevoegd, zijn we helemaal blij. Dus hierbij alvast: bedankt, Netflix. De streamingsdienst komt namelijk met een nieuwe original genaamd Metal Lords. Met muziek van Tom Morello. Die tokkelt nog wel eens een leuk deuntje op zijn gitaar bij bands als Rage Against the Machine en Audioslave. 

Goed, terug naar Metal Lords. Twee tieners die gek zijn op metal besluiten een metalband te beginnen om mee te doen met de Battle of the Bands. Enige probleem: er zijn weinig metalfans op school. En een bassist is niet te vinden. Dus vragen ze een brave celliste om de rol te vullen. Heerlijk tienerongemak.

Spanning: All The Old Knives

Een ouderwetse spionnenfilm gaat er altijd wel in. Dankzij Prime hebben we er weer eentje om te tippen, en wel met niemand minder dan Chris Pine. Niet een Marvel-Chris, wel te zien in Star Trek en Wonder Woman. Van de goede/slechte* kant, dus.

Hoe dan ook: hij kruipt ook wel eens uit zijn superhelden/sci-fiwerelden. Dus speelt hij dit keer een CIA-agent. Samen met zijn oud-geliefde, ook CIA-agent, moet hij een missie van zes jaar geleden in Wenen opnieuw evalueren. Want misschien speelde er wel iemand onder één hoedje met de vijand. Precies dat zesje waard dat 'ie op IMDB krijgt.

*doorhalen wat niet van toepassing is

Komedie: Single Drunk Female

Mocht je weer eens toe zijn aan een heerlijke wegkijksitcom, dan bedient Disney je op de wenken. Met Single Drunk Female. Eén van de vele sitcoms die het sowieso nooit zal halen bij Friends, How I Met Your Mother of Modern Family. Maar vermakelijk is ‘ie zeker. Valt in de categorie ‘twintiger worstelt met het leven’. Ergens in onze twintiger jaren hebben we dat allemaal wel eens gedaan dus puntje voor de herkenbaarheid.

Hoe dan ook: Samantha Fink (Sofia Black D’Elia, sowieso een aanrader) woont in het hippe New York met een hippe baan en heeft een iets minder hippe breakdown. Er zit maar één ding op: bij haar overbezorgde moeder gaan wonen om haar leven weer op de rit te krijgen. Wat je leest is precies wat je verwacht: geen nieuwe klassieker, wel een vermakelijke sitcom voor de dooie momenten.

Klassieker: High Anxiety

Zo nu en dan knallen we graag een klassiekertje in de lijst. Dankzij Disney+ gaat het deze week om niet direct een hele bekende. Hoewel de maker ongetwijfeld wel een belletje doet rinkelen, Mel Brooks regisseerde High Anxiety en speelt een van de hoofdrollen. 

Het is nogal een absurde film en niet voor niets een parodie. Brooks speelt Dr. Richard Harpo Thorndyke, een psychiater met een nieuwe werkgever. Maar zoals een echte absurde komedie betaamd, is niets wat het lijkt. Terwijl Thorndyke worstelt met een extreme vorm van hoogtevrees, blijkt dat er met zijn collega’s veel meer mis is dan de patiënten die ze behandelen.

Docu: The Invisible Pilot

Mocht je meer in de stemming zijn voor een waargebeurd drama, dan kun je The Invisible Pilot op HBO Max eens een kansje geven. Nogal bizar verhaal. Geweldige en liefhebbende vader waar ogenschijnlijk niemand een slecht woord voor over heeft springt op een dag ineens van een brug. In 1977. Zijn auto stopt ermee en hij besluit hetzelfde te doen.

Alleen: is dat ook het echte verhaal? In de docu zoeken de makers uit. Of proberen ze dat in elk geval. Er zitten politieke schandalen en hypnosehypotheses in de film dus lekker veel juice. Kleine disclaimer: de docu-reeks is geproduceerd door onder andere Adam McKay (The Big Short, Vice en Don’t Look Up) en heeft net als zijn films wel een eigen stijltje. Moet je van houden. Doen wij wel, trouwens. 

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze mustwatchrubriek.    

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: