NieuwNieuws

Algemeen

Reuters: meerdere tanks en andere legervoertuigen in Donetsk

Meerdere bronnen melden vermeende Russische interventie Donetsk, nog niet bevestigd

Een militaire colonne zou maandagnacht zijn waargenomen aan de rand van de Oekraïnse stad Donetsk. Een ooggetuige van persbureau Reuters zag in totaal zeven militaire voertuigen in de stad waaronder tanks. De waarneming van legervoertuigen in Donetsk gebeurde enkel uren nadat de Russische president de afvallige staten Donetsk en Loehansk erkende als onafhankelijk. 

Ook zei Poetin onder het mom van een vredesmissie militair in actie te gaan komen. "De strijdkrachten krijgen de instructie om de vrede daar te handhaven." Dit is volgens het Kremlin op verzoek van de regio's Donetsk en Loehansk.

''De Reuters-verslaggever zag ongeveer vijf tanks in een colonne aan de rand van de stad, en twee andere in een ander deel'', schrijft Reuters maandagnacht. Of het Russisch materieel betreft of dat het voertuigen zijn van de Russische seperatisten in Donetsk, is nog niet bevestigd. Op de voertuigen zouden geen emblemen zijn waargenomen. In de afgelopen dagen zouden volgens Reuters niet eerder tanks in de Oekraïnse stad zijn waargenomen.

Het Russische Interfax schetst een vergelijkbaar beeld. Volgens ooggetuigen van Interfax zou een groot aantal gepantserde voertuigen zijn gezien in de regio Donetsk. Deze verplaatsen zich naar verluid richting het noorden en het westen van de regio. 

De Franse Ruslandcorrespondent van Le Figaro Alain Barluet stelt op Twitter dat afgelopen nacht tientallen Russische tanks en artilleriestukken richten Donetsk werden vervoerd.

Rusland is van mening dat het Westen aanstuurt op een gewapend conflict, meldt persbureau AP. Tijdens een spoedberaad van de VN-veiligheidsraad beschuldigde de Russische ambassadeur Vassily Nebenzia de westerse landen ervan een gewapende provocatie uit te lokken. Volgens Nebenzia staat de regio Donbass 'aan de vooravond van een nieuwe Oekraïens militair avontuur'. ''Zoals in 2014  en 2015'', aldus Nebenzia. 

Op Twitter circuleren meerdere beelden waarop Russische legervoertuigen in Oekraïne zichtbaar zouden zijn. Het is nog niet bevestigd dat dit daadwerkelijk Russisch materieel betreft, en ook het Kremlin heeft nog geen interventie in Oekraïne bevestigd.

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: