NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Alles wat je wil en meer voor dit weekend

Het lijkt eindelijk zover: het laatste weekend zonder dansen in de club is aangebroken. Vanaf volgende week zaterdag openen de clubs hun deuren, het is klaar met de gesloten nacht. Het op tijd naar bed gaan. De Footloose-taferelen.

Maar dat is dus volgend weekend. Dus dit weekend zit je gewoon weer om tien uur 's avonds thuis. Dus tijd zat om een goede film of serie in de figuurlijke dvd-speler te gooien. Wij zochten weer het beste voor je uit.

In de bioscoop: King Richard

Ze zijn toch wel twee van de bekendste sportvrouwen in de geschiedenis, Venus en Serena Williams. En achter elke topatleet schuilt een bijzonder verhaal. Schijnt namelijk dat je dus niet zomaar even topatleet kunt worden maar dat je er hard voor moet werken enzo.

In de bioscoop kijk je nu King Richard, het verhaal van de twee tennissende zussen. Centraal in deze film staat vader Richard, gespeeld door niemand minder dan de onvolprezen Will Smith. De vader met grootse plannen voor zijn getalenteerde dochters heeft een onconventioneel idee om te zorgen dat de twee jonge meiden succesvol worden in de tenniswereld. Spoiler: het lukt dus. Maar het gaat niet altijd over rozen.

Drama: Samba

We blijven toch wel heel wat liefde voelen voor de Franse cinema. In 2014 kwam de film Samba uit, met Omar Sy in de hoofdrol. Je kent 'm ongetwijfeld uit de klassieker Intouchable. Recent was hij te zien als ster van de Netflix-serie Lupin

Maar terug naar Samba, daar gaat 't vandaag om. Die kijk je namelijk sinds kort op Videoland en dat is een topkeuze als je zin hebt in een sterke dramafilm. Samba woont al tien jaar illegaal in Parijs. Wanneer hij een verblijfsvergunning probeert aan te vragen, ontmoet hij Alice (Charlotte Gainsbourg) die in een burn-out zit. De twee halen elkaar uit de dagelijkse sleur en dan krijg je dus een mooie film.

Stukje geschiedenis: Snowdrop

Mocht je je kennis wat betreft de geschiedenis van Korea een beetje op willen vijzelen, dan word je door Disney op je wenken bediend met de serie Snowdrop. De serie speelt zich af in 1987, waarin nogal wat cruciale dingen gebeurden (en nee, we hebben het niet over de geboorte van Afrojack, Hillary Duff of Zac Efron). 

In juni van dat jaar vond er in Zuid-Korea een enorm protest plaats waarmee demonstranten de zittende dictator van zijn troon hoopten te stoten. En vervolgens met een eerlijke democratie verder te gaan. De protestanten krijgen hun zin en het is het begin van Zuid-Korea zoals we het nu kennen.

Goed, dat wat betreft achtergrondinformatie. Het is Disney dus er zijn hoofdpersonen, er is een romantische liefde die opbloeit en Jisoo, zangeres uit K-popgroep Blackpink speelt een grote rol. Al met al helemaal top.

Bingen: Station Eleven

Mocht je zin hebben om gewoon even lekker een post-apocalyptische serie te bingen waar je depressief van wordt omdat het over een virus gaat terwijl we midden in een pandemie zitten, dan word je door Ziggo op je wenken bediend. De provider heeft Station Eleven aangekocht. 

Zoals gezegd gaat deze miniserie over een post apocalyptische wereld waarin superveel mensen dood zijn gegaan aan de griep en nu proberen de overlevers de wereld weer een beetje gezellig op te bouwen.

Meer bingen: Suspicion

Uma Thurman speelt de hoofdrol in een heerlijke nieuwe serie van Apple! Mocht je beschikken over AppleTV, dan kijk je vanaf vandaag naar Suspicion. Nou ja, als je daar zin in hebt, dan. De serie is perfect voor liefhebber van misdaadfilms of films en series waar je samen met de hoofdpersonen een mysterie oplost.

Vier doodgewone Britten worden door de politie ingerekend. Ze zouden namelijk de zoon van een mediamagnaat hebben ontvoerd. Maar wie heeft het echt gedaan? De vier doodgewone Britten proberen in elk geval te bewijzen dat zij het niet waren. 

Actie (en ook bingen): Reacher

We zijn nog lang niet klaar met bingetips. Qua series, hè. Qua andere bingegewoonten nemen we geen verantwoordelijkheid op ons. Prime trakteert ons op een heerlijke actieserie genaamd Reacher. Over het beroemde karakter Jack Reacher. Met Alan Ritchson als Jack, een voormalige militaire politieagent die verzeild raakt in een crimineel complot.

Er zijn gespierde mannen, vechtscènes, er wordt hier en daar wat gemoord en er is een prima verhaal dat goed te volgen is. Ja, dit kunnen we wel waarderen.

Docu: Lost Cities with Albert Lin

Mocht je zin hebben om helemaal te ontspannen met zen geschiedenistv, dan zit je goed bij Disney+. De streamer heeft Lost Cities with Albert Lin online gezet. Normaal gesproken te zien op National Geographic maar niemand snapt echt hoe de programmering daar werkt dus je moet maar geluk hebben dat het erop is.

Hoe dan ook, Albert reist de wereld over naar steden die niet meer bestaan en gaat ze met de nieuwste technologieën reconstrueren. Het is intens rustgevend om hiernaar te kijken. Albert valt in de categorie 'coole nerd' en als normale sterveling kom je dingen te weten die je anders nooit zou weten. Ideaal om even mee op te laden voor je volgend weekend keihard gaat clubben.

Meer docu: The Tinder Swindler

Als je na Don't F*ck With Cats op Netflix zin hebt in een nieuwe shockdoc, dan is de nieuwste productie van dezelfde makers aan je besteed. Je kijkt op de streamingsdienst nu naar The Tinder Swindler. En de titel zegt precies wat je kunt verwachten. Plus heel veel WHAT THE FUCK-momentjes. Maar echt. De fuck. Lang verhaal kort: oplichter gebruikt datingapp Tinder om rijk te worden. Daar houden we het bij. 

Reality: Selling the Hamptons

Nu we zelf geen huis meer kunnen kopen, moeten we het maar doen met kijken naar mensen die zoveel geld hebben dat ze een hele stad zouden kunnen kopen. En daarom hun geld spenderen aan extreem dure villa's. Na Selling Sunset en de verschillende Million Dollar Listings kun je nu op Discovery+ genieten van Selling The Hamptons. Zelfde concept, andere pandjes, andere makelaars. Minstens net zoveel drama, dat dan weer wel. Oh, reality-tv <3

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze mustwatchrubriek. 

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: