NieuwNieuws

Tech & Crypto

Veilingvoer: Oscar-waardige Buick uit Rain Man

"Dad let's me drive slow on the driveway, but not on Monday, definitely not on Monday."

Een mens moet ergens over dromen, dus behandelen we in veilingvoer de meest bijzondere, unieke, zeldzame of bizarre auto's die binnenkort onder de hamer gaan. Met deze week de Buick die Tom Cruise erfde in de Oscar-winnende film Rain Man

"Definetely know this car, it's a 1949 Buick Roadmaster straight eight, fireball eight. Only 8.095 production models", zo somt Raymond (gespeeld door Dustin Hoffman) deze Buick op in de bekende film uit 1988. In Rain Man erft Charlie Babbitt (gespeeld door Tom Cruise) de auto, terwijl het geld van zijn vader naar zijn autistische broer Raymond gaat, waarvan hij het bestaan niet kende. Charlie probeert Raymond tijdens een road trip naar Los Angeles en Las Vegas er in eerste instantie van te overtuigen om een deel van de erfenis over te dragen, maar na een tijdje samen verbetert Charlie zijn leven en verkiest hij toch zijn relatie met zijn broer boven de erfenis. 

Prijzen en autosleutels

Rain Man bleek een wereldsucces. Met een totale opbrengst van 354 miljoen dollar was het de meest succesvolle film van 1988 en ook de prijzen, waaronder vier Oscars en twee Golden Globes, stroomden binnen. Hoofdrolspeler Dustin Hoffman hield aan Rain Man niet alleen een Oscar (Beste Acteur) over, maar ook deze auto, want hij kocht één van de twee gebruikte Buicks na de opnames over. De scherpste filmkijkers hadden mogelijk al gezien dat er twee verschillende auto's zijn gebruikt, want in sommige scènes zijn de woorden 'BUICK EIGHT' boven de grille in zwarte letters te zien en in andere scènes zijn ze chroom gebleven. 

Op dit exemplaar is Hoffman de afgelopen 34 jaar bijzonder zuinig geweest en daardoor is de auto slechts zelden in het openbaar verschenen. Nu vindt de inmiddels 84-jarige acteur dat het tijd wordt voor een nieuwe eigenaar. "De Buick heeft te lang in opslag gestaan", stelt hij. "Er moet mee gereden worden, van genoten worden en hij moet gekoesterd worden."

Mag wat kosten

Mocht jij jezelf deze Buick al zien rijden en koesteren, dan moet je op 27 januari bij veilinghuis Bonhams zijn, want die biedt de auto aan op de veiling in het Amerikaanse Phoenix. Een avondje kaarten tellen in Las Vegas vooraf kan handig zijn, want Bonhams verwacht tussen de 150.000 en 250.000 dollar (132.000 - 220.000 euro) te krijgen voor deze filmster. Dat is niet eens een schokkend hoge inschatting als je bedenkt dat tien jaar terug de andere Rain Man-Buick voor 170.000 dollar is verkocht en dat exemplaar had niet de bekende naam van Hoffman bij de voormalige eigenaren staan. 

Deze Roadmaster is uiteraard niet zo iconisch als een Aston Martin van James Bond of de schreeuwerige tunercars uit The Fast & The Furious, maar speelde wel een zeer belangrijke rol in deze uitstekende filmklassieker. Om het de derde broer in de film te noemen gaat wat ver, maar het was wel het object wat er voor zorgde dat beide broers weer samen kwamen. Dat je naast dit rijdende Hollywood-decorstuk ook nog een heerlijke Amerikaanse slee koopt is natuurlijk helemaal mooi meegenomen. Ideaal voor die lange ritten met familie. Zelfs op maandagen. 

Spoiler: Buick aan het einde van de film

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: