NieuwNieuws

Algemeen

Nieuw schandaal Boris Johnson: dansfeest tijdens rouwperiode prins Philip

Premier host terwijl koningin afgezonderd moest rouwen

Een nieuw schandaal ontvouwt zich in Groot-Brittannië: opnieuw vierde men op Downing Street 10, de ambtswoning van premier Boris Johnson, uitgebreid feest tijdens een harde lockdown. De misstap ligt in dit geval extra gevoelig, omdat het feest gehouden zou zijn op de avond voor de begrafenis van prins Philip. Dat melden ooggetuigen aan The Telegraph. 

Eerder was er al controverse over een soortgelijk feest dat gehouden werd tijdens een lockdown in 2020. Hierdoor lag Johnson deze week al zwaar onder vuur.

16 mei 2021; Groot-Brittannië verkeerde in nationale rouw. Op overheidsgebouwen hingen vlaggen halfstok en in Windsor Castle werd een eenzame wake gehouden bij het levenloze lichaam van prins Philip, de echtgenoot van koningin Elizabeth. De rouwende koninklijke familie moest afstand houden van elkaar. Het beeld van de vorstin die de volgende dag volledig afgezonderd bij de uitvaart van haar man zat gaf veel mensen een gevoel van medelijden. Van lijden was echter geen sprake in huize Johnson.

In de tuin van 'nummer 10' werden volgens aanwezigen buitengewone hoeveelheden alcohol genuttigd, er werd zelfs gedanst. Dit alles terwijl op dat moment een strenge lockdown van kracht was in het land.

Twee feesten

Adviseurs en personeel van premier Johnson kwamen bijeen om afscheid te nemen. Niet van de wijlen Duke of Edinburgh, maar van twee collega's. Twee aparte partijtjes werden georganiseerd voor een vertrekkende communicatiemedewerker, James Slack, en een vaste fotograaf. Zo'n 30 mensen zouden aanwezig zijn geweest. 

Het lijkt er steeds meer op dat Boris Johnson een nachtclub van de ambtswoning heeft gemaakt. Ooggetuigen spreken van koffers met wijnflessen die bij het overheidsgebouw werden afgeleverd. Veel van die wijn zou zijn geëindigd in het dure tapijt van de woning en tenslotte was het ook nog de belangrijkste assistent van Johnson die als MC de muziek verzorgde.

De festiviteiten duurden tot ver na middernacht, zeggen ooggetuigen. voor het feest in mei van 2020 heeft de premier woensdag zijn excuses aangeboden. Eerst ontkende de politicus dat hij daar aanwezig was, later zei Johnson dat hij dacht dat het een werkaangelegenheid was. Het is nog maar zeer de vraag of hij opnieuw met dat excuus wegkomt.

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: