Leave.eu offline gehaald door Brussel

Brexitpolitiek blijft spel van kinderachtige volwassenen
Websites als Brexit.eu en Leave.eu zijn maandag gedeactiveerd, samen met zo'n 48.000 andere Britse websites met een .eu domein-extensie. Het is de 'laatste stap' in het afronden van de Brexit, die officieel op 31 januari 2020 plaats vond. Leave.eu was onderdeel van de campagne van opper-Brexiteer en oud-Europarlementariër Nigel Farage.
Ongeveer 80.000 websites werden door EURid, het domeinregister van de EU, aangeschreven dat ze moesten bewijzen dat ze 'recht' hadden op een .eu-domein. Meer dan de helft heeft dat verzuimd, of niet bijtijds gedaan en daarmee zijn al hun domeinnamen sinds gisteren vervallen, en opnieuw te koop. "Leave.eu kan zo weer in Brusselse handen komen", smaalt EU ambtenarenblaadje Politico.
'Buitenlandse' extensie normaal geen probleem.
Wereldwijd is het meestal geen probleem om een extensie van een ander land of regio te krijgen dan waar je zelf woont of werkzaam bent. In Nederland kun je bijvoorbeeld prima een domeinnaam met een .co.uk-extensie kopen. Verder van huis kan ook: ooit was onze Glamorama-rubriek een aparte website op de Marokkaanse extensie Glamora.ma.
Ook de extensie van de website van onze uitgever is afkomstig van een eilandengroep aan de zuidzijde van Zuid-Amerika. Maar Brussel en Brexit is een voortdurende zandbakstrijd tussen volwassen mensen die elkaar geen volwassen beslissingen gunnen, laat staan elkaar enig geluk voor de toekomst willen toewensen.