NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Musicals, sci-fi en brute vrachtwagens

Het weekend is weer aangebroken! En dat betekent eindelijk tijd om je favoriete films en series te kijken. Als je dat niet al stiekem onder werktijd deed. In elk geval kun je het nu onder genot van een biertje doen. Als je dat niet ook al deed. Om je de keuzestress in titels te besparen, hebben we de beste nieuwe releases van deze week alvast voor je bekeken en uitgezocht.

In de bios: Sing 2

Eén van onze favoriete animatiefilms is terug! De heerlijke karakters uit Sing zijn opnieuw in de bioscoop te zien in deel twee van deze film. Nu Buster Moon zijn theater weer terug heeft én door zijn talentenjacht een goede batch supersterren heeft gelanceerd, is het tijd voor de volgende stap in alle carrières. Groote zalen, enorme stunts, spectaculaire decors en natuurlijk weer een hele hoop hits om van te smullen. Met een extra speciale rol voor Bono. Deze kleurexplosie en dit muzikale feest der herkenning wil je op het witte doek zien. 

Ook in de bios: West Side Story

We blijven nog even in de musicals, de donkere decembermaanden zijn nou eenmaal de tijd van musicalfilms. Eens in de zoveel jaar wordt elke klassieke musical opnieuw verfilmd. Van Hairspray (top) tot Footloose (een blamage), The Phantom of the Opera (houden we van) tot Cats (ook een blamage). En nu is het de beurt aan West Side Story, het boek dat in 1961 werd verfilmd. 

Niemand minder dan Steven Spielberg neemt de zware taak van het opnieuw verfilmen van zo’n klassieker op zich. Hij doet het niet slecht, durven we wel te stellen. Zeker niet voor zijn eerste musical. In tijden dat er weinig te zingen en te dansen valt - alleen tussen vijf en vijf maar dan nog liever niet - vinden we het absoluut een tripje naar de bioscoop waard.

Docuserie: Welcome to Earth

2021 is voor Will Smith het jaar van nieuwe dingen proberen. Na zijn boek is het nu tijd voor een eigen documentaireserie op Disney+. En wat voor een. Eentje waarbij hij nog meer nieuwe dingen gaat proberen. Een berg beklimmen, zwemmen in een meer. Samen met wereldreizigers gaat hij naar het einde van de wereld om te zorgen dat hij geen last meer heeft van zijn fomo want hij heeft het idee dat hij wat heeft gemist in zijn leven. Kijk, dat is pas een manier om je midlifecrisis de kop in te drukken. Zijn we blij mee. Je volgt het in Welcome to Earth.

Drama: The New Nurses

Kun je niet genoeg krijgen van de talloze ziekenhuisseries die je op Net 5 voorbij ziet komen? Maar ben je wel een beetje klaar met het gelikte, Amerikaanse stijltje? Dan is er gewoon een Europese dramaserie over verplegers voor je. Ziggo kocht de Deense dramaserie Sygeplejeskolen aan, The New Nurses. Het verhaal speelt zich af in de jaren 50, waar mannen en vrouwen samen worden opgeleid tot verpleegkundigen. Maar dat blijkt toch echt gezien te worden als vrouwenberoep. Gedoe voor de mannen op de opleiding, zo blijkt. Nu er een nieuwe hoofdzuster is, is het helemaal drama. De serie is alweer aan het vierde seizoen toe en wij vermaken ons er prima mee. 

Pathé Thuis: The Ice Road

We zitten eigenlijk altijd op de premièredag al in de bioscoop als er een nieuwe film van Liam Neeson verschijnt. Zo ook bij The Ice Road. Mocht je ‘m in de bios hebben gemist, dan kijk je ‘m sinds deze week gewoon via Pathé Thuis. 

Neeson speelt een vrachtwagenchauffeur die behoorlijk wat ervaring heeft op the ice road - zo heet de film trouwens ook-, de bevroren wegen in Amerika. Je weet wel, van die realityserie op History Channel. Er is ergens in het land een mijn ingestort en om de mijnwerkers te redden, moet er groot materieel naar de mijn worden gebracht. Aan Liam de taak om dat voor elkaar te boksen. Beetje brute mannelijkheid om te compenseren voor de musicals.

Sci-fi: The Expanse

Goed nieuws voor de sci-fi-fans onder ons: Prime komt met het zesde seizoen van The Expanse! Zet je schrap voor heel veel avonturen in de ruimte. Houd er rekening mee dat het avontuur hierna ook ophoudt, seizoen zes is het laatste seizoen in de reeks. 

Het zonnestelsel verkeert nog steeds in oorlog en als het niet goed gaat, worden de aarde én Mars vernietigd door een asteroïde. Daar gaat ons plan B. Naast alle geweld is er uiteraard ook gewoon ruimte voor persoonlijk drama. Bingen wordt ‘m overigens niet, tenzij je nog even wacht. Vanaf deze week zet Prime elke week een nieuwe aflevering online. Na zes weken ben je klaar, meer afleveringen zijn er niet. 

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze mustwatchrubriek. 

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: