NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Bioscoop, kroeg, hef je thuisbioscoop maar op

We weten het, je hebt dit weekend helemaal geen tijd om films en series te bingen. Vanaf morgen hoeft horeca niet meer om 22:00 uur dicht en dat betekent dat je dus lekker door kunt zakken in je favoriete kroeg. We moedigen je van harte aan de omzet een beetje te spekken. Als je niet al om twaalf uur op de bar ligt te tukken, omdat je niet meer bent gewend het zo laat te maken dan.

Voor de brakke zondag hebben we in elk geval wel alvast vertier voor je verzameld. Zorg dat je katervoedsel in huis hebt, zorgen wij voor de beste films en series.

In de bioscoop: The Mauritanian

Langzaam druppelen bij de bioscopen de goede titels weer binnen. Vorige week tipten we het op waargebeurde verhaal gebaseerde Judas & The Black Messiah, deze week is er een stukje recentere geschiedenis op het witte doek te bewonderen. Nou ja, in sommige bioscopen. The Mauritanian draait officieel pas vanaf 1 juli, dit weekend is 'ie op sommige plekken al in voorpremière.

De film met onder andere Benedict Cumberbatch en Jodie Foster vertelt het juridische drama waarin Mohamedou Ould Slahi terechtkwam. De man uit Mauritanië werd veertien lange jaren vastgehouden in Guantanamo Bay. Zonder aanklacht. Vrij inhumaan, wel. Advocate Nancy Hollander besluit Ould Slahi te verdedigen en dat levert een steengoede film op.

Docu: Wonder Boy

We zijn hier op de redactie niet vies van een goede documentaire (en er zijn ook wel een paar slechte documentaires die ons kunnen bekoren). Netflix maakt ons komende zaterdag dan ook weer heel erg blij met een nieuwe docu: Wonder Boy. De film vertelt het verhaal van Olivier Rousteing. Hij is artistiek leider en ontwerper bij high-end modemerk Balmain.

Sowieso erg tof als je benieuwd bent hoe een ontwerper tot zijn ontwerpen komt en die vervolgens de catwalk op laat gaan. Maar vooral ook tof als je meer van het persoonlijke leven van Rousteing wil weten. Hij werd geadopteerd en gaat in de film op zoek naar zijn biologische ouders. Een intieme en tevens prachtig gefilmde docu.

Bingen: 21 & 22 Jump Street

Als je het hebt over films die perfect zijn voor een brakke dag, dan is het 21 Jump Street gevolgd door 22 Jump Street. Channing Tatum en Jonah Hill zijn twee agenten die undercover gaan op een school om een drugskartel te pakken. Uiteraard gaat dat ze niet zo soepel af als zou moeten. Het is echt alles wat je nodig hebt op een gare dag. Je kijkt beide films sinds deze week op Videoland.

Nieuw seizoen: Jaimie Vaes

De champagnes worden aan de lopende band ontkurkt en er heerst verbazing dat de koffer niet in deze Rolls Royce past. Maar verder is het leven van Jaimie Vaes echt niet zo glitter en glamour. Maar dit is wel het echte leven van Jamie Vaes. Zegt Discovery. We kunnen in elk geval wel stellen dat ze niet ‘zo lekker gewoon is gebleven’. Wel is de docuserie over de zakenvrouw, styliste en influencer een feestje om naar te kijken.

Want wat is er lekkerder dan een inkijkje in het leven van iemand die nogal ver van je eigen realiteit afstaat? Zeker nu er geen nieuwe afleveringen van Keeping Up With The Kardashians meer aankomen, staan we te springen om een nieuw seizoen van Jaimie: In The Vaes Lane. De eerste aflevering van seizoen 2 staat nu op Discovery+. Smullen!

Op tv: First Man & Darkest Hour

Het is de droom van velen, maar weinigen kunnen het waarmaken. Het lukte Neil Armstrong wel om astronaut te worden en hij was ook nog eens de eerste man die een voet op de maan zette. In de film First Man wordt zijn levensverhaal verteld en wordt hij door niemand minder dan Ryan Gosling gespeeld. Heerlijke film voor wie wel eens droomt van een ruimtereis. Mocht je nog niet klaar zijn met verhalen van astronauten, dan raden we An Astronauts Guide to Life on Earth van de Canadese astronaut Chris Hadfield aan.

First Man zie je vrijdag vanaf half negen op Net5. Daarna kun je genieten van Gary Oldman als Winston Churchill in Darkest Hour.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze mustwatchrubriek.    

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: