NieuwNieuws

Tech & Crypto

PODCAST - Het NieuwNieuws van 17 februari

 Weer helemaal up-to-date met dit gloedjenieuwe NieuwNieuws-nieuwsoverzicht 

Met vandaag: virologen Erasmus MC ontwikkelen veelbelovende neusspray tegen corona, ontsnapte zwarte panter van maffiabaas terroriseert Italianen en zuivelgigant komt met vooruitstrevende verpakkingen.

Dit en meer hoor je hapklaar samengevat in het NieuwNieuws van de Dag, ons dagelijkse NieuwNieuws-nieuwsoverzicht van een paar minuten.  Abonneren kan in Spotify,  in Apple Podcasts, bij Google Podcasts, of op YouTube. Zouden we echt vet erg op prijs stellen, dus heel hartelijk dank! Beluister de uitzending van vandaag hieronder.     

Transcript

Bij gebrek aan talent van onze vaccinator-in-Chief Hugo de Jonge, is het fijn dat er ook andere mensen op de bres springen voor andere innovatieve oplossingen tegen het coronavirus. Rijnmond meldt dat virologen in het Erasmus MC een antivirale spray hebben ontwikkeld die mogelijk effectief is in de bestrijding tegen COVID-19. Er is onderzoek gedaan op fretten, want daar hebben we er toch genoeg van en bovendien hebben alle fretachtigen lekker kunnen doorfokken in Nederland, waardoor ze de meest vreemde coronavarianten met zich meedragen. Anyhoe, wat bij fretten werkt, werkt volgens de onderzoekers doorgaans ook bij mensen. De spray houdt virusdeeltjes tegen in de neus waardoor deze niet de kans zouden krijgen om zich te vermenigvuldigen. De antivirale neusspray is mogelijk een goed, tijdelijk alternatief voor het coronavaccin. Als uit testen bij mensen blijkt dat deze inderdaad 24 uur lang een beschermend effect heeft, zou dat betekenen dat je bij gebruik van het middel zonder gevaar naar een concert of horecagelegenheid kunt gaan. De spray zou zelfs veilig reizen per vliegtuig mogelijk kunnen maken. "Zolang we niet zeker weten of de vaccins de wereld gaan verlossen van het virus, moeten we ook inzetten op andere middelen", stelt een van de virologen van het Erasmus MC tegenover Rijnmond. "Wij denken dat dit antivirale middel kan helpen om de pandemie onder controle te krijgen.

Zuivelboer Campina komt met een nieuwe verpakking voor de biologische producten. Op de kartonnen verpakkingen zal voortaan geen plastic schroefdop meer te vinden zijn. Er is zelfs een hele reclamecampagne aan gewijd dat de pakken nu slechts van karton zijn. Precies zoals het twintig jaar geleden was. Het bijzondere is overigens dat het alleen voor de pakken van Campina Biologisch geldt. Mensen die geen biologische producten drinken zijn niet woke genoeg om het openen van een pak, zoals dat tientallenjaren is gebeurd, nog steeds te kunnen. De verwachting is dat Optimel binnenkort met een service komt met glazen flessen, die je dan eens per week voor je deur in een mandje kunt neerzetten. En dan komt er een wagen langs, met een man die van Putten heet en die schenkt je fles dan weer bij. 

En zoals altijd voor de verkiezingen is het weer tijd voor: De verkiezingen komen eraan alsjeblieft stem op ons gratis geld voor iedereen-nieuws! Huren sociale sector worden bevroren! 8,5 miljard euro om achterstanden in onderwijs weg te werken! Collegegeld komend jaar gehalveerd! Dierentuinen krijgen coronasteun! 6 jaar cel en tbs geëist tegen Keith Bakker! Dat laatste was vooral goed nieuws voor jullie he kinders?

Gordon wil anonieme internetters wettelijk verbieden <…> Wacht even. Gordon wil anonieme namen verbieden. Je was de eerste persoon in Nederland die dertig jaar geleden een nickname verzon en daar wil je in het dagelijks leven nog steeds mee aangesproken worden! Heb jij ooit online gereageerd onder de naam Cornelis Willem Heuckeroth. Ja dat zat ik met zo’n naam ook niet doen, maar snap je dan niet dat <…>

Dierennieuws! Italianen in de regio van het kustplaatsje Bari worden geadviseerd om zoveel mogelijk binnen te blijven en alle activiteiten buiten de stad zijn verboden. Dat is voor de verandering niet het gevolg van de coronapandemie, maar vanwege een ontsnapte zwarte panter die door het gebied zwerft. Het grote roofdier is al meerdere keren gezien op het platteland in de omgeving. De eerste meldingen kwamen al twee weken geleden binnen, maar de grote kat is inmiddels nog steeds niet gevangen. Dierenartsen van een nabijgelegen dierentuin zijn wel ingeschakeld om te observeren en te helpen bij het vangen van het loslopende dier. Het is nog onduidelijk waar de kat-achtige jager vandaan komt. Sommige berichten melden dat het dier is ontsnapt uit de tuin van een maffia-baas. Die zou geïnspireerd zijn geraakt door de Italiaanse serie Gomorrah, waarin de belangrijkste misdaadbaas ook een panter als huisdier heeft. Een foto van het dier in het wild is te zien op NieuwNieuws.nl

DJ, socialite en natuurfilmactrice Paris Hilton stapt in het huwelijksbootje. Ze is afgelopen zaterdag ten huwelijk gevraagd door haar vriend Carter Reum. Het stel was al meer dan een jaar aan het daten en afgelopen weekend besloot Carter de stap te wagen en ging hij op een knie voor de bekende erfgename. Paris Hilton maakte het nieuws vandaag, op haar verjaardag, bekend. De societyster bereikt vandaag de respectabele leeftijd van veertig jaar en viert dat dus in het tropische paradijs waar haar aanstaande man haar mee naar toe heeft genomen. Het is alweer zeventien jaar geleden dat we ons massaal sufrukten op haar seksvideo, waarna ze niet meer was weg te denken uit de showbizzwereld. Tegenwoordig is Paris minder vaak op televisie te bewonderen, maar is ze vooral actief als zakenvrouw. En Paris bewijst dat je na een lange periode vol gekkigheid en misschien wat vreemde keuzes, toch nog goed terecht kunt komen. En daar, kan Gordon nog heel wat van leren.

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: