NieuwNieuws

Tech & Crypto

PODCAST - Het NieuwNieuws van 1 februari

Benen omhoog, oren open, helemaal bijgepraat

Met vandaag: je dagelijkse 'Hugo de Jonge' onderzoekt-update, wat mag er binnenkort weer open, arrestaties voor het laten affikken van de teststraat op Urk, meer nieuws over GameStop en natuurlijk is er dierennieuws

Lijkt het je tof om dagelijks door Peter bijgepraat te worden? Abonneren kan in Spotify,  in Apple Podcasts, of bij Google Podcasts en sinds kort ook op YouTube. Wat je ook kiest, maakt niet uit! Wij zouden dit vet aardig vinden, dus op voorhand superdikke dankjewel! 

Liever lezen?

We zouden er bijna een dagelijks segmentje van kunnen maken. Minister Hugo de Jonge gaat weer onderzoeken waar iets is fout gegaan. Waarom? De vaccinatiecijfers liggen onder vuur nadat er gisteren plotseling 120.000 nieuwe prikken werden toegevoegd aan de tussenstand. Volgens de minister is dat het gevolg van de manier waarop het aantal vaccinaties wordt becijferd. "Het duurt even voordat een prik is geregistreerd. Wij kijken nu naar hoeveel vaccins daadwerkelijk zijn uitgereden en nemen daar een x-percentage van per dag." Doordat instellingen de tussenstand pas later doorgeven zou er sprake zijn van onderrapportage. Het Landelijk Netwerk Acute Zorg LNAZ spreekt dit tegen. "Het netwerk heeft vanaf 6 januari dagelijks de vaccinatiecijfers gerapporteerd", aldus een woordvoerder. Het LNAZ merkt ook op dat het coronadashboard van de Rijksoverheid meldt dat er ongeveer 81.000 prikken zijn gezet in ziekenhuizen, maar volgens het netwerk zijn dat er maar 60.000. "Ik ken de LNAZ als een degelijke club, dus we gaan het onderzoeken en mogelijke fouten herstellen", stelt De Jonge nu. 

8 februari komt langzaam dichterbij en de coronacijfers worden net zo langzaam iets beter. Wat gaat er straks allemaal versoepeld worden. Nou waarschijnlijk niet heel veel. De basisscholen gaan natuurlijk weer open maar dat zal ditmaal niet zonder voorwaarden zijn. Het OMT adviseert om de oudere kinderen, van groep 7 en 8, in koppels te laten samenwerken. "Waar mogelijk" moeten de koppels 1,5 meter afstand van de anderen houden. Ook voor de lagere groepen wordt geadviseerd om zoveel mogelijk te werken in vaste groepjes van bijvoorbeeld vijf kinderen, om zo het contact tussen de verschillende kinderen te beperken. Het is nog niet bekend in hoeverre het kabinet dit advies van het OMT overneemt. Het resultaat krijgen we morgen te horen op de nieuwe coronapersconferentie van premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge. Wat we ook te horen gaan krijgen is dat winkels opengaan voor het afhalen van bestellingen. Voor de rest blijven alle winkels, horecazaken en andere gelegenheden als bioscopen en theaters blijven tot 2 maart dicht. Dat melden Haagse bronnen. 

Eerder deze week berichtten we al over Gamestop en de grote groep mensen die het aandeel omhoog hebben gedreven en daarmee hedgefunds behoorlijk hebben aangepakt. Ook verschillende filmstudio's hebben lucht gekregen van dit verhaal en dus zijn de rechten van het hele debacle - voor de Wall Street-types dan – verkocht. Filmstudio MGM heeft volgens Deadline de rechten verkregen om het bizarre voorval op het witte doek te verbeelden. De makers van de film The Social Network zouden volgens de geruchten meewerken aan een verfilming van het uit de hand gelopen Reddit-topic. Volgens bronnen wordt de film gebaseerd op een nog te schrijven boek dat The Antisocial Network zal heten. Het boek moet worden geschreven door Ben Mezrich, die ook het boek over Facebook schreef, dat later als The Social Network verfilmd zou worden. Goed dat er toch iemand echt geld gaat verdienen aan deze bubbel.

In Australië had een cockerspaniël een iets te avontuurlijke autorit. Het dier wilde op een rotonde even een frisse neus halen en vloog prompt uit het raam van de rijdende auto. De dashcam van een auto die net de rotonde oprijdt, heeft het voorval vastgelegd. Op een video is te zien hoe een Toyota de rotonde opkomt met het achterraam een stukje open. De hond steekt zijn kop uit het raam maar vliegt in de bocht naar buiten. Hij tuimelt over de weg, gaat rechtop staan en wandelt zonder te struikelen over de lijn die hij nog om heeft naar de stoep. Het duurt even voordat zijn eigenaren doorhebben dat de hond weg is. De auto stopt en een passagier rent naar buiten om te checken of de hond oké is. Daar lijkt weinig mee aan de hand: hij wandelt vrolijk terug naar het voertuig en gaat even zitten om geaaid te worden terwijl hij kwispelt. De beelden zijn natuurlijk te bekijken op nieuwnieuws.nl.

De politie heeft een 21-jarige man uit Emmeloord aangehouden voor het in de fik steken van een GGD-teststraat in Urk. De testfaciliteit ging op 23 januari grotendeels in vlammen op bij de avondklokrellen in het dorp. Beelden hiervan werden getoond in het regionale opsporingsprogramma Bureau Flevoland. Het politieonderzoek en de tips na de uitzending leidden naar deze man uit Emmeloord en hij is vanmorgen aangehouden. de boze brandstichter zit vast voor verhoor. Zijn auto is in beslag genomen, om bij een mogelijke veroordeling bij te dragen aan vergoeding voor de ontstane schade, meldt de politie. Het onderzoek naar de vlammende teststraat loopt nog en de politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit. 

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: