NieuwNieuws

Tech & Crypto

PODCAST - Het Nieuwnieuws van 22 januari

Binnen enkele minuutjes weer op de hoogte van het allernieuwste Nieuwnieuws-nieuws.

Biden verwijderd beroemde Diet Coke button uit Oval Office, 25ste James Bondfilm uitgesteld naar najaar en de trouwste hond van vandaag komt uit Turkije. 

Lijkt het je tof om dit iedere dat te horen? Abonneren kan in Spotify,  in Apple Podcasts, of bij Google Podcasts en sinds kort ook op YouTube. Wat je ook kiest, maakt niet uit! Wij zouden dit sowieso vet aardig vinden, dus op voorhand superdikke dankjewel! Beluister de uitzending van vandaag hieronder. 

Transcript

Het is een slechte dag voor het frisdrankenwezen. De beruchte Diet Coke button, de cola light-knop is verwijderd uit de Oval Office in het Witte Huis. President Trump gebruikte de knop om cola light te laten komen, maar de knop is nu weg, dat meldt Fox16. Volgens berichten consumeerde de president van oranje soms wel 12 Cola's Light per dag. 

Wanneer hij zin had in een verfrissend drankje, hoefde hij alleen op een knop te drukken, waarna er een butler verscheen om het drankje op een zilveren dienblad aan te bieden. De knop zelf bestond al voordat Trump president werd. Verondersteld wordt dat de knop niet per se bedoeld was voor Cola Light. De knop zou ook andere mogelijkheden hebben. Het is niet duidelijk waarom Biden de magische knop heeft laten verwijderen. Biden schijnt zelf ook verzot te zijn op Coca Cola (Zero of Light). 

Avondklok of niet. Het openbaar vervoer gaat gewoon volgens planning door. Dit liet staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur vrijdagmiddag weten. Hoewel het in Nederland vanaf morgen verboden is om na half negen naar buiten te gaan zonder vitale reden, kachelen treinen, bussen, metro's en trams gewoon verder. Dit om te voorkomen dat de avondploeg ergens strandt of vroege vogels 's ochtends in de knel komen. 

Als vervoerders toch de behoefte voelen om niet de hele avond met lege voertuigen hun rondjes te rijden, moet dit in overleg met plaatselijke overheden. Zo zullen er in Rotterdam na 21.00 uur minder bussen en trams rijden. De NS heeft de knoop nog niet definitief doorgehakt, zij overwegen wel om volgens een aangepaste dienstregeling te rijden. Tot dusver zijn er nog geen ritten uit de planning geschrapt, maar mogelijk gaan er 's avonds wel minder treinen rijden, blijkt uit een rondgang van ANP.

Het is nooit time to die, zo lijkt het wel, want de 25e James Bond-film No time to Die is wederom uitgesteld. Oorspronkelijk zou de film verschijnen in 2019, dat wordt nu voorlopig oktober 2021. Waar het eerste uitstel nog kwam door een opstappende regisseur, had het uitstellen van de film daarna vooral te maken met de pandemie. 

Deze keer wordt niet met zoveel woorden gezegd dat het uitstel aan covid te wijten is, maar het ligt voor de hand dat het virus er op z'n minst iets mee te maken heeft. De film met de zichzelf te oud vindende Daniel Craig is de 25ste Bond-film. Het zal de vierde en laatste Bond-film worden met hem in de hoofdrol. In Bond-films na het Craigtijdperk zal de rol van geheim agent 007 worden vertolkt door Lashana Lynch. Eindelijk een vrouw!

Google heeft vandaag gedreigd met het blokkeren van haar zoekmachine in Australië als het land voorgenomen wetgeving doorzet. De wetgeving bepaalt dat Google en bijvoorbeeld ook Facebook mediabedrijven moeten betalen voor het gebruiken van hun content, het idee alleen al. De voorgenomen wetgeving houdt in dat de tech giganten moeten onderhandelen over een prijs voor het gebruik van content van lokale uitgevers en omroepen. Komen ze daar niet uit, dan komt een door de Australische overheid aangestelde arbiter bepalen wat een schappelijke prijs is, meldt Reuters

Mel Silva, de Google regiodirecteur voor Australië en Nieuw Zeeland, vertrouwde een comité van de Australische senaat al toe dat Google geen keuze heeft als de wetgeving van kracht wordt. Hij sprak van een 'niet te managen operationeel en financieel risico'. Dan wordt de zoekmachine geblokkeerd in het land waar alles op zijn kop staat. De Australische premier Scott Morrison heeft als door een wesp gestoken gereageerd op de opmerkingen van de zegsman van Google. 'Australië bepaalt zelf wel wat de regels zijn in dit land. Wil je werken in Australië? Wees welkom. Maar we gaan niet in op bedreigingen.'

Te schattig voor woorden. In de Turkse stad Trabzon heeft een hond dagenlang voor de ingang van het ziekenhuis gewacht tot zijn baasje weer terug kwam. De hond, Boncuk genaamd, zette direct de achtervolging in toen zijn baasje met de ambulance werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Zodoende wist hij waar het baasje zich bevond. De beveiliging vond dit allemaal prima, zolang de hond maar niet het gebouw binnenkwam. Een instructie waar de postende bezorgde hond zich keurig aan bleek te houden. "Ze ging iedere dag rond negen uur 's ochtends naar het ziekenhuis toe en wacht daar voor de ingang tot de zon onder gaat. Boncuk betreedt het gebouw niet en tuurt alleen even met haar kop naar binnen als de schuifdeur open gaat," vertelt de dochter tegen het Turkse DHA. 

Gisteren was de grote dag daar. Baasje Senturk werd ontslagen uit het ziekenhuis na een volle week! Te schattig voor woorden natuurlijk en beelden van de lieve hond zijn natuurlijk te zien via nieuwnieuws.nl. 

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: