NieuwNieuws

Algemeen

Cancel culture: geen grote evenementen in Drenthe voor 1 juni

Nog onduidelijk of de ganzenmarkt wel door kan gaan...

Er zullen voor 1 juni geen grote evenementen plaatsvinden in Drenthe. Tot dit besluit zijn de de twaalf burgemeesters van die provincie gekomen na overleg, meldt RTV Drenthe. Dat betekent geen carnavalsoptochten, paasvuren of schaatstoertochten voor de Drentenaren. Zul je net zien dat het dit jaar eindelijk flink gaat vriezen. 

Out-break management

De burgemeesters namen het besluit nu al, om zo vroeg duidelijkheid te kunnen verschaffen aan de organisatoren van dit soort evenementen. De voorzitter van de Veiligheidsregio Drenthe, Marco Out, benadrukt dat er nog te veel onzeker is rondom het verloop van de pandemie. "We hebben nog veel te veel besmettingen. Daar komt bij dat lang nog niet iedereen voor de zomer is gevaccineerd", zegt hij. Ook over Britse variant van het virus is nog veel onduidelijk. "Dat maakt dat het gewoon niet realistisch is dat er al voor juni evenementen kunnen plaatsvinden. Hoe jammer ook", aldus Out.

Onduidelijkheid

Wat er na 1 juni wél doorgang kan vinden, is nog onduidelijk. Organisatoren van evenementen als het Blues Festival in Grollo, Hello Festival in Emmen en het TT Festival in Assen moeten nog een knoop doorhakken. Deze evenementen staan normaliter kort na deze datum op het programma. Marco Out roept organisatoren op om tijdig contact op te nemen als ze een datum na 1 juni op het oog hebben. "We weten niet wat er na de zomer mogelijk is, maar we willen met elkaar goede afspraken maken en ook zorgen voor spreiding van evenementen in onze provincie." Spreiding van evenementen, voor zo min mogelijk spreiding van corona, dus. 

Ganzenmarkt Coevorden

Dit jaar voltrok zich al een groot drama in Drenthe, toen de Ganzenmarkt in Coevorden werd afgeblazen vanwege de ongenode gast genaamd 'COVID-19.' Deze ganzenmarkt vindt meestal plaats in november. Heel Drenthe houdt dan ook nú al haar adem in. Zal de fantastische ganzenmarkt dit jaar wel weer door kunnen gaan? Later hopelijk meer duidelijkheid hierover.

Cancel culture

Niet alleen in Drenthe worden evenementen nu gecanceld. In Brabant werd vorige week besloten toch maar een streep te zetten door een fysieke carnavalsviering. Ergens geruststellend, want menig Nederlander krijgt bij het woord 'carnaval' inmiddels flashbacks naar vorig jaar. Met in het achterhoofd dat het coronavirus toen al in het land was, ogen de beelden van de opeengepakte mensen in verkleedkleren vervreemdend. 

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: