NieuwNieuws

Algemeen

Opgesloten Navalny onthult miljardenpaleis Poetin

Met theater, haven, spa en paaldanskamer

De Russische oppositieleider Alexei Navalny heeft daags na zijn opsluiting een groot onderzoek gepubliceerd naar een miljardenpaleis aan de Zwarte Zee dat van president Poetin zou zijn. 

De Russische Grote Leider zou zijn nieuwe tsarenstatus in het diepste geheim bekrachtigd hebben door met smeergeld van oligarchen een enorm paleis te laten bouwen. Dat het complex bestond en hoogstwaarschijnlijk eigendom van Poetin was werd al eerder onthuld, maar Navalny’s team gunt ons een kijkje achter de metershoge voordeur. Het is een directe aanval op het Russische staatshoofd, vergezeld door een oproep om komende zaterdag de straat op te gaan om tegen hem te protesteren.

Speelgoedkamer

Het paleis is compleet met meerdere zwembaden en badkamers, een casino, peperdure meubels, een ondergronds gangenstelsel, moderne buitenhuizen, een theater, een binnenplaats, dinerzalen, gouden plafonds en een paaldanskamer. In een hoekje van het paleis, schrijft Navalny’s team op een speciale website, heeft Poetin een kamertje voor zijn verzameling speelgoedautootjes. Zijn slaapkamer wordt een ‘imperialistisch boudoir’ genoemd. 

Het complex wordt in een bijna twee uur durende documentaire uit de doeken gedaan. In de video, opgenomen vóór zijn arrestatie, vertelt Navalny zelf dat het gaat om een gebied dat 39 keer groter is dan Monaco. “Dit is geen landhuis, geen vakantiehuisje. Het is een stad, of eigenlijk: een koninkrijk.” Buiten het paleis is het gebied omringt met ‘grenscontroles’ en hekken. Binnen die grens staan volgens het onderzoek onder andere een hockeystadion, een spa, een kerk en een haven. “Er is een no-fly zone en een eigen vergunningensysteem. Dit is een aparte staat binnen Rusland”, zegt Navalny. 

Poetin <3 FSB

Het grondgebied zou eigendom zijn van geheime dienst FSB en verhuurd worden aan een privaat bedrijf. De boel wordt betaald door een kring van Poetins oude vrienden, die door hem op invloedrijke posities in grote staatsbedrijven zijn gezet. Hij zou zijn gigantische vermogen bij hen hebben verstopt. 

Navalny werd afgelopen zondag direct na zijn terugkeer in Moskou  gearresteerd. Hij was de afgelopen maanden in Berlijn aan het herstellen van zijn vergiftiging in augustus, voltrokken door de eerdergenoemde FSB. In een flitsproces op een politiebureau werd hem een voorlopige hechtenis opgelegd. 

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: