NieuwNieuws

Tech & Crypto

PODCAST - Het Nieuwnieuws van 5 januari

Binnen enkele minuten weer helemaal op de hoogte van het allernieuwste Nieuwnieuws-nieuws

Met vandaag stevige kritiek op het kabinet in de Tweede Kamer over het getreuzel met vaccins, een Deense kinderheld met de langste leuter op aarde en Harvard-professor denkt dat aliens in 2017 onze planeet passeerden. Dit en nog veel meer hoor je panklaar samengevat in ons dagelijkse podcastbulletin.

Vind jij dit heel leuk? Abonneren kan in Spotify,  in Apple Podcasts, of bij Google Podcasts en sinds kort ook op YouTube. Wat je ook kiest, maakt niet uit! Wij zouden dit sowieso vet aardig vinden, dus op voorhand superdikke dankjewel! Beluister de uitzending van vandaag hieronder. 

Transcript

Er is op dit moment een stevig debat gaande in de Tweede Kamer, uiteraard over de vaccinatiestrategie, of het gebrek daaraan. PVV-leider Geert Wilders heeft vanochtend direct van de gelegenheid gebruik gemaakt door het vertrouwen op te zeggen in Minister Hugo de Jonge. Volgens het PVV-opperhoofd heeft De Jonge er een puinhoop van gemaakt en is er geen vaccinatiestrategie, maar een vaccinatiechaos. "Met deze pandemie kunnen we ons geen gezwabber, geen falen, geen Hugo de Jonge veroorloven. Ik zeg het vertrouwen in hem op." 

Het is op dit moment nog onbekend of andere partijen Wilders hierin steunen. Als een meerderheid van de Tweede Kamer het vertrouwen in De Jonge opzegt, moet de minister vertrekken. Wat wel duidelijk is, is dat andere partijen ook enorm kritisch zijn op het beleid van de welbeschoende minister. "Heel Europa prikt, maar deze minister wikt", zo klinkt de, overigens bizar slechte oneliner van SP-leider Lilian Marijnissen. Kom op Lilian, je weet dat dinikan. Ondertussen is de bereidheid onder de Nederlandse bevolking om zich te laten inenten tegen het virus behoorlijk gegroeid. Inmiddels wil 75% van de Nederlanders een prik en één van die mensen is Sanna Elkadiri. Deze verpleeghuismedewerkster krijgt morgen als eerste in ons polderlandje een coronavaccin ingeprikt. 

Heb je het ook wel eens, dat je denkt dat iemand dood is en achteraf blijkt dit helemaal niet zo te zijn, maar dan weer wel. Actrice Tanya Roberts, die je kunt kennen als Bond-girl Stacey Sutton in A View to a Kill of uit de serie Charlie’s Angels, werd gisteren dood verklaard door haar partner Lance O’Brien. Maar vandaag bleek ze helemaal niet dood te zijn. Tot net voor de opname van deze podcast, want nu is ze weer dood. Wat is er gebeurd. Haar partner Lance O'Brien legt uit aan TMZ dat hij haar zondag opzocht in het ziekenhuis. Ze opende toen plotseling haar ogen, maar sloot ze daarna weer en hij zag naar eigen zeggen het leven uit haar wegtrekken. 

Hij dacht dat ze dood was en vertrok zonder met de medische staf te overleggen. Daarna belde hij haar management die het nieuws wereldkundig maakte. Dat nieuws moest hij weer intrekken toen hij gisteren werd geïnterviewd over haar dood. Hij kreeg tijdens het interview een telefoontje van de doktoren die hem vertelden dat de actrice weliswaar in kritieke toestand verkeerde, maar nog wel leefde. Hij was waarschijnlijk zijn erfenis al aan het tellen, maar goed dat kan hij nu alsnog doen. Altijd zo lullig als mensen onterecht dood worden verklaard. Weet je nog met Rutger Hauer. Oh shit die is echt dood…

Volgens Harvard-professor Avi Loeb zijn in 2017 al aliens langsgevlogen om gedag te zeggen. De theoretisch fysicus en voorzitter van de astronomieafdeling van de prestigieuze universiteit schrijft dat in zijn nieuwe boek Extraterrestrial: The First Sign of Intelligent Life Beyond Earth. Daarin schrijft hij over een opvallend gevormd object dat drie jaar geleden een bezoekje heeft gebracht aan ons zonnestelsel. Het object wordt door wetenschappers Oumuamua genoemd en werd via een telescoop in Hawaii waargenomen. Het schip zou richting de ster Vega in het Lier-stelsel zijn gevlogen, slechts 25 lichtjaar bij ons vandaan. Waarom kan Oumuamua niet gewoon een komeet zijn? Het grootste bewijs voor Loeb is de manier van bewegen. 

Het zwaartekrachtveld van de zon zou een natuurlijk object sneller moeten laten bewegen, legt hij uit. "En uiteindelijk duwt de zon het weg, waardoor het vertraagt." Dat gebeurde niet met Oumuamua. "Die versnelde een beetje terwijl het zich verwijderde." Daarnaast vraagt Loeb zich af of we wel de slimsten van het universum zijn. Nou ja, nee, zet CNN aan en je ziet dat er amoeben slimmer zijn dan veel mensen, maar ook hij twijfelt: "We zijn een soort dat zichzelf uitroeit door klimaatverandering en oorlog. Als we het samen doen, ons samen beter gedragen kunnen we dat voorkomen.”

Albert Verlinde is vanaf gisterenavond officieel gemeenteraadslid in de gemeente Vught. Tijdens een online-ceremonie legde hij zijn eed af en hij gaat de gemeenteraad in namens de VVD. Hij twijfelde eerst of hij zijn zetel in zou nemen, maar toen hij met voorkeursstemmen verkozen werd ging hij overstag. De showbizzjournalist en musicalproducent koos er voor om geen gelofte uit te spreken maar een traditionele eed. 

"Ik kom toch uit een katholiek nest, dit voelde als iets dat ik per se wilde.” Gelukkig is god zelf niet om een mening gevraagd, maar de grote winnaars zijn natuurlijk de inwoners van de gemeente Vught, die nu altijd op de hoogte zullen blijven van welke wethouder het met welke BOA doet en wie nou eigenlijk die naaktfoto’s van de burgemeester heeft gelekt. 

Op de Deense NPO schittert sinds kort een nieuwe kinderheld. Hij luistert naar de naam John Dillermand, heeft de allerlangste slurf op aarde en vertolkt de hoofdrol in de gelijknamige serie die gericht is op kinderen van vier tot acht jaar. Het animatiefiguur kan zijn leuter inzetten als propeller om te vliegen, hij temt er leeuwen mee en hij steekt er de bbq mee aan. 

Deze langste lul op aarde schiet in het verkeerde keelgat bij veel ouders die zich zorgen maken dat Dillermand een verkeerde invloed heeft op hun kwetsbare larfjes. Overigens kennen de Denen een lange traditie van kindertelevisie die in andere landen niet bepaald als gezinsvriendelijk beschouwd worden. 

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: