NieuwNieuws

Algemeen

VIDEO - Politie grijpt niet in bij groot pleinfeest in Duindorp

De beelden wekken vooral woede op bij sociale media-gebruikend Nederland

Op filmbeelden is te zien hoe het aan het einde van de middag in Duindorp aardig vol staat met feestende mensen op het Tesselseplein. Honderden aanwezig klonteren tijdens Oudjaarsdag samen op een evenement waarbij de sfeer er behoorlijk goed in lijkt te zitten. Nu zou dit in een normaal jaar vanzelfsprekend geen enkel punt zijn, maar in 2020 zijn allerlei dingen een beetje anders.

De manifestatie, die werd aangemeld als een demonstratie, lijkt vooral veel feest en weinig gemening te bevatten. Daarnaast lijken de 'betogers' niet al te veel op te hebben het fenomeen coronaregels gezien de hossende menigte die in groepsverband dansjes wagen onder het genot een optreden van #ikdoenietmeermee-ophefrapper Jebroer.

Ondanks dat op de beelden duidelijk is te zien dat de coronamaatregelen met voeten getreden worden, is de politie niet van plan om in te grijpen. Dit zou mogelijk kunnen leiden tot grootschalige ongeregeldheden. "We moeten prioriteiten stellen en het handhaven van coronaregels is niet de hoogste prioriteit', laat een woordvoerder aan Omroep West weten. "Als het in Duindorp niet uit de hand loopt, grijpen wij niet in."

Duindorpse Nieuwjaarstraditie

De gemeente Den Haag, die toestemming verleende voor een demonstratie, meldt in een reactie dat de organisatie van het demonstratiefeest zelf verantwoordelijk zijn voor het handhaven van de coronaregels. Als blijkt dat dit niet gebeurt, dan zullen ze daar op worden 'aangesproken', dreigt een persvoorlichter in een reactie. Of de feestbeesten hier erg van onder de indruk zijn, moet nog blijken.

Op sociale media wordt er met afschuw gereageerd op de hossende Hagenezen. De Duindorpers zetten hiermee een Oud en Nieuw-traditie voort waarin ze zich ieder jaar opnieuw de woede van de volledige natie op de hals halen. Twee jaar geleden gebeurde dit nadat ze samen met hun grote rivalen uit Scheveningen een levensgevaarlijke toren van Babel op het strand lieten ontaarden in een apocalyptische vonkenregen.

Vorig jaar kwam Duindorp opnieuw negatief in het nieuws tijdens de jaarwisseling toen er ongeregeldheden uitbraken nadat de gemeente hun oude Oud en Nieuw-traditie op het strand had verboden. Het is niet bekend hoeveel van de aanwezige feestvierders in het voorjaar stonden te applaudisseren voor onze kanjers in de zorg, maar het is ze in elk geval wel gelukt om driemaal op rij ophef te veroorzaken. 

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: