NieuwNieuws

Niet Doodchecken

Blinde Balkanese helderziende ziet katalytisch rampjaar in 2021

De 'Nostradamus van de Balkan' voorspelde onder meer 9/11, IS en de Brexit correct...

Het is de tijd van het jaar dat paranormaal begaafden hun blik op de toekomst richten en hun glazen-bol-bevindingen met de wereldwijde nieuwsmedia delen. Zo ook de stekeblinde Baba Vanga die claimt dat God haar op 12-jarige leeftijd het licht in de ogen ontnam, maar haar hiervoor in de plaats een blik op oneindig teruggaf. Ze maakt hier dankbaar gebruik van en heeft voorspellingen uitstaan tot het jaar 5079.

Ze maakte onlangs een nieuwe voorspelling bekend. Komt in 2021 alles goed? Nee. "Ik zie groot leed richting de aarde trekken. De mensheid gaat ook komend jaar gebukt onder katalytische verdoemenis en grote rampen. Deze traumatische ervaringen leiden ertoe dat het zelfbewustzijn blijvend zal veranderen en het noodlot als overstap dient voor een rit naar een gewijzigd eindstation," aldus de 85-jarige volgens een vrije vertaling.

De Bulgaarse waarzegster denkt dat mensen elkaar vaker opzoeken als bescherming tegen de greep van een 'machtige draak' die de wereld in zijn greep krijgt. Haar volgers denken dat ze hiermee duidt op een metaforische verwijzing naar de toenemende Chinese invloed op de wereldpolitiek kunnen duiden. Kan ook over Gordon gaan, maar laten we hopen van niet.

Onheil aan de horizon of toch nog een sprankje hoop?

Trump, Poetin en kanker

Wat ligt er verder nog in het verschiet? Een 'samensmelting' van die titanen, 'rood geld' en de getallen 100, 5 en een lange reeks van nullen. Baba Vanga denkt dat het een moeilijk jaar wordt waarin spiritualiteit en religie een grotere rol gaan spelen met als gevolg toenemende polarisatie die bevolkingsgroepen verder uit elkaar drijft.

"We maken op dit moment al verschrikkelijke dingen mee die de bakermat staan vormen voor de uiteindelijke lotsbestemming van de mensheid die hierdoor een andere koers gaat varen", aldus de Balkanese zweefjuffrouw die ook voorspelt dat Donald Trump een mysterieuze ziekte oploopt waardoor hij doof wordt en hersenschade oploopt. Ook Vladimir Poetin moet oppassen omdat er een aanslag op zijn leven wordt bekokstoofd.

Dat klinkt hoopgevend allemaal! Staat er dan niets in de sterren van de kosmos achter d'r oogleden voor een optimistische stip aan de horizon binnen de kolkende oceaan van leed die 2020 heet? Zeker wel. Er is ook nog wat goed nieuws. De Nostradamus van de Balkan voorspelt dat kanker in 2021 definitief naar de geschiedenisboeken verwezen kan worden en dat bovendien benzine overbodig wordt.

Vliegende treinen op zonne-energie moeten het vervoersmiddel van de Roaring Twenties worden. Op de langere termijn voorspelt ze contact met aliëns binnen 200 jaar, een einde aan wereldwijde honger in 2028, Mars-kolonisten beschikken over nucleaire wapens in 2256. In het jaar 2341 is de aarde helemaal onbewoonbaar.

Was wel een raar jaar...

In het verleden behaalde resultaten...

Hoe was haar voorspelling over dit jaar precies? Ze deed eind vorig jaar zes uitspraken die de kern van haar voorspelling vormden. Hoe overleefden deze de tand des tijds bijna een kalenderjaar later? Best redelijk, zo blijkt.

  1. Zware tsunami's en aardbevingen in het kaliber van de Tweede Kerstdag-zeebeving in 2004.

Incorrect. 2020 was wellicht een rampzalig jaar, Moeder Natuur hield zich absoluut niet koest. Maar we hebben voor alsnog geen allesverwoestende vloedgolf voor de kiezen gekregen.

2. Brexit en economische misére

Correct. Het coronavirus heeft wereldwijd voor ongekende krimp gezorgd.

3. Moordpoging op Vladimir Poetin 

Niet te checken, want Rusland. Maar hij lijkt het in elk geval overleefd te hebben.

4. Donald Trump wordt geveld door een 'mysterieuze ziekte'

Correct. Covid-19 was begin dit jaar tamelijk mysterieus en Donald Trump liep het virus op.

5. Amerika krijgt zware crisis te verduren die het land 'in een puinhoop verandert'

Correct. Het is inderdaad een bende en het coronavirus heeft er vrij meedogenloos huisgehouden.

6. Trump's machtsoverdracht eindigt in een burgeroorlog

Incorrect. Het is inderdaad soms wat onrustig op straat, maar voor een burgeroorlog is wel meer nodig. Maar we moeten nog een week...

Niet slecht!

Zo liepen wij er tussen 2010 en 2014 niet bij...

Bieden geen garantie voor de toekomst

Baba Vanga doet dit trucje al een poos. Het einde van Europa in 2016 en een nucleaire oorlog tussen 2010 en 2014 kwamen niet uit. Dat de hele aarde in een omineuze woestijn zou veranderen waarin bijna niks meer kon leven, dit is voor alsnog alleen in de bossen van Australië, Californië en Brazilië gelukt. Ook was Barack Obama niet de 'laatste president van de VS' zoals ze suggereerde.

"De Verenigde Staten worden door stalen vogels aangevallen door een huilende wolf die op een afstandje toekijkt waarbij het bloed van onschuldigen gaat vloeien", zei ze in het jaar 2000. Hiermee behaalde ze internationale roem. Daarnaast voorspelde ze de opkomst van IS en de opwarming van het klimaat naar verluidt correct.

Een zweverige praatjesmaker uit eigen land, kwam vandaag ook met een voorspelling voor komend jaar.  "2021 wordt een mooier jaar dan 2020, dat is zeker," vertelde minister Hugo de Jonge na een blik in zijn glazen bol aan Nu.nl. Wordt het onheil en rampspoed of hoop en optimisme? Dat weten we hoogstwaarschijnlijk volgend jaar rond deze tijd.

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: