NieuwNieuws

Tech & Crypto

PODCAST - Het Nieuwnieuws van 22 december

In een paar minuutjes weer helemaal bijgepraat over het allernieuwste Nieuwnieuws-nieuws

Ziekenhuizen houden rekening met nieuwe golf coronapatiënten, VVD op eenzame hoogte in de peilingen en babynieuws uit Beekse Bergen. Dit en nog veel meer wordt dagelijks door onze Nieuwnieuwshost Peter aan elkaar gepraat.

Dit en nog veel meer hoor je handig samengevat in het NieuwNieuws van de Dag, ons dagelijkse nieuwsoverzicht in een paar minuten. Abonneren kan in Spotify,  in Apple Podcasts, of bij Google Podcasts en sinds kort ook op YouTube. Wat je ook kiest, maakt niet uit! Wij zouden dit sowieso vet aardig vinden, dus op voorhand dikke dankjewel! Beluister de uitzending van vandaag hieronder.

Transcript

Hoewel het aantal coronabesmettingen vandaag eindelijk eens onder de 10.000 dook, bereiden de ziekenhuizen zich voor op nog meer drama en schalen ze alle planbare reguliere zorg alweer af. Wat er ook gebeurd, het kan de VVD niet schaden. In de laatste peiling van EenVandaag en Ipsos krijg de VVD er wederom drie zetels bij en komt de partij op een astronomische 42 zetels. 

De kritiek op de corona-aanpak en het vernietigende rapport over de toeslagenaffaire lijkt geen enkel effect te hebben op de populariteit van de regeringspartij. De grote verliezer deze maand is natuurlijk de NSDAP, of uuuh, Forum voor Democratie. De grote verliezer deze maand is Forum voor Democratie. Na al het gedonder in de partij is het FvD gehalveerd in de peiling ten opzichte van vorige maand en komt het uit op drie zetels. Het lijkt erop dat de PVV hiervan profiteert, want de club van Wilders stijgt met twee zetels naar 22 stoeltjes. Andere verliezers zijn PvdA, GroenLinks en D66. 

Je kent het wel, je bent lekker met vrienden Oud & Nieuw aan het vieren en dan opeens gaat de deurbel. Je bent verrast, loopt naar de deur, doet de deur open. En dan. Dit kan zomaar gebeuren, want de politie gaat op oudjaarsavond actief bij mensen naar binnen gluren om te kijken of men zich wel aan de coronamaatregelen houdt. Wel gebeurt dat alleen als er tijd over is, want het handhaven van de openbare orde blijft de prioriteit, zo meldt een woordvoerster van de Nationale Politie bij De Telegraaf

Eerder liet politiechef Wilbert Paulissen van Oost-Brabant in de krant optekenen dat agenten gaan aanbellen bij mensen die met tien personen in een woonkamer oud en nieuw vieren. "We drukken niet onze neus tegen elk raam. Maar tien man in een woonkamer, dat vind ik in deze tijd een exces. Dan gaan we echt wel aanbellen.", aldus de snor. De Nationale Politie bevestigt nu dat deze aanpak in lijn is met het landelijke beleid. "Paulissen heeft invulling gegeven aan het begrip exces", verklaart de woordvoerder. "Als er tijd is en we krijgen meldingen over een volle woonkamer of illegale feesten, dan gaan we erop af." U bent gewaarschuwd. 

Beschuit met zwart-witte muisjes vandaag in Safaripark Beekse Bergen. Daar is een zeldzame grévyzebra ter wereld gekomen. Dit is een bedreigde zebrasoort uit de drogere streken van Kenia en Ethiopië. Het veulentje heeft de naam Lara gekregen en ze maakt het goed. De jonge zebra verkent al de savanne van het safaripark en is schijnbaar erg nieuwsgierig. Lara is de eerste grévyzebra die in het afgelopen jaar is geboren in het Hilvarenbeekse wildlifepark. Bezoekers kunnen de nieuwe aanwinst helaas nog niet bewonderen, omdat het park momenteel is gesloten als gevolg van de coronamaatregelen, maar de schattige beelden zijn natuurlijk te zien op NieuwNieuws.nl!

Gordon gestrand in Zuid-Afrika.

De ministeries van Infrastructuur en Economische Zaken hebben 4,5 miljoen euro toegezegd en daardoor kan de aanleg van een hyperlooptestbaan in Groningen van start gaan. Het traject van drie kilometer lang komt in de buurt van Meerstad te liggen. Het traject wordt aangelegd door het bedrijf Hardt Hyperloop. Deze zaak is opgericht door een groep studenten van de TU Delft en ontvangt een deel van de subsidie. Hoewel het nu alleen nog om een testtraject gaat, droomt Hardt over een Europees netwerk van Hyperloop-lijnen. De hyperloop is een trein die zich voortbeweegt in een vacuüm, waardoor er in theorie snelheden van 1.200 km/u behaald kunnen worden. 

De techniek heeft de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen, omdat Tesla-opperhoofd Elon Musk het promootte. Hij schreef in 2017 een wedstrijd uit die werd gewonnen door Hardt Hyperloop. De bouw van het testcomplex begint als alles meezit in het najaar van 2021 en in 2022 moet het zijn deuren openen. Met een drie jaar durend testprogramma wil de organisatie aantonen dat de hyperloop een veilige, duurzame en commercieel levensvatbare manier van hogesnelheidstransport is. 

Tom Cruise kondigde eerder dit jaar aan dat hij een film gaat opnemen in het ruimtestation ISS, maar nu krijgt hij concurrentie uit het Oosten. Nee, niet uit Drenthe, al zou dat wel hilarisch zijn, machtig mooi daarboven. Nee, de Russen willen de Amerikanen verslaan met de eerste speelfilm die is opgenomen in de ruimte. Channel One zou samenwerken met de Russische ruimtevaartorganisatie Roscosmos om de film Challenge op te nemen. Daarvoor willen ze een actrice naar het ruimtestation ISS sturen en die zijn ze nu aan het zoeken. Volgens de vacature van de organisatie zoeken ze "een echte superheld om naar de sterren te gaan... en tegelijkertijd zelf een grote internationale ster te worden". 

Na een uitvoerig selectieproces zullen twee actrices worden uitgekozen voor een uitgebreide kosmonautentraining. De ene krijgt de hoofdrol in de film en de andere blijft beschikbaar als invaller en stuntdubbel. De actrice zal uiteindelijk tien dagen in het ISS doorbrengen voor de filmopnames. Het is nog niet bekend wanneer de Russen naar het ISS willen vliegen voor de opnames. 

Tom Cruise heeft al aangekondigd dat zijn vlucht voor oktober 2021 gepland staat, dus zijn concurrenten moeten opschieten als ze eerder willen zijn. Maar Rusland, geef andere landen toch ook eens een kans, jullie waren de eerste met een coronavaccin, de eerste die grootschalig hun atleten drogeerden en de eerste die een politieke dissident via de onderbroek wisten te vergiftigen. Geef ons westerse landen ook eens wat!

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: