NieuwNieuws

Algemeen

Joran van der Sloot smokkelde met rode bieten coke de cel in

Ja, dat mag dus niet he?

Het lukt Joran van der Sloot na een jarenlang verblijf in een Spartaanse Peruaanse cel nog altijd niet goed om zich te gedragen. Volgens de Peruaanse openbaar aanklager is de Nederlandse moordenaar betrokken geweest bij het smokkelen van 300 gram cocaïne en 140 gram marihuana. Hij zou de drugs in bezit gekregen hebben via groentepakketjes afkomstig van zijn vriendin Eva Pacohuanaco.

Van der Sloot liep tegen de lamp nadat het gevangenispersoneel zijn vergeten groentebox aan een inspectie onderwierp. Verstopt in de rode bieten en andere groenten, werd de drugs aangetroffen. De 23-jarige vriendin van Neerlands bekendste exportcrimineel ontkent dat zij hiervan op de hoogte was. Desalniettemin wordt ook zij vervolgd voor betrokkenheid bij de drugssmokkel.

Het zou niet bij een eenmalig incident gebleven zijn. Volgens het Peruaanse OM bracht de vrouw tot drie keer toe een smokkelbezoekje aan de gevangenis waar haar liefje 28 jaar celstraf uitzit voor de moord op Stephany Flores in 2010. Niet alleen de vriendin is verdachte, ook haar broer en nog drie anderen moeten voor de rechter verschijnen.

Oude koeien uit Der Sloot

Voor de drugszaak is nog eens anderhalf jaar cel tegen Van der Sloot geëist. Mocht hij dit opgelegd krijgen dan kan hij ergens rond 2040 de Peruaanse gevangenis verlaten. Een aantal jaar geleden leek het erop dat hij misschien al dit jaar vrij had kunnen komen. Maar om in aanmerking te komen voor strafvermindering dient een gedetineerde zich voorbeeldig te gedragen. 

Aangezien hier na deze drugssmokkel niet bepaald sprake van lijkt te zijn, zal hij vermoedelijk tot ergens in 2040 achter de Peruaanse tralies moeten vertoeven. Als hij dan op 53-jarige leeftijd de gevangenis mag verlaten, wordt hij waarschijnlijk meteen overgeleverd aan de Verenigde Staten. De staat Alabama hem wil veroordelen voor afpersing van de moeder van Nathalie Holloway.

De maximum gevangenisstraf die hiervoor staat is nog eens 25 jaar. Dus wanneer is Joran van der Sloot écht weer een vrij man? Vermoedelijk ergens in het einde van de jaren '60 als hij tegen de tachtig is. Maar dan moet hij zich vanaf nu niet nogmaals in de nesten werken.

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: