Nieuw in Japan: warme sliertensoep met makreel en alcohol

Is dit de hartige variant op de Duitse Glühwein waar de hele wereld op wacht?
Heb jij altijd al toeter willen worden terwijl je ook nog iets warms en vis binnenkrijgt? Dan moet je naar Japan gaan. Speciaal voor de koudste tijd van het jaar, ligt daar vanaf december zogenaamde Nihonshu no Dashiwari in de schappen, schrijft Soranews24.
Voor de lezer die het Japans niet machtig is: dit is traditionele ramen met een scheut Japanse sake, een rijstwijn die warm gedronken wordt. Deze fonkelnieuwe smaakcombinatie hoef je je huis niet eens te verlaten. Binnen een minuutje is de sakesoep klaar en kan je los. De gezelligste soep van Japan heeft een alcoholpercentage van 4 procent, vergelijkbaar met een pilsje. Dus je kan er nog kachel van worden ook.
Wat zit er verder in? Zeewier, makreel en sojasaus. Ideaal voor alcoholisten die graag meer vis aan hun dieet willen toevoegen. De opmerkelijke snack kost zo'n anderhalve euro in de supermarkt. Itadakimasu! - dat betekent smakelijk eten in het Japans, leuk he? red. -