NieuwNieuws

Algemeen

Vindicat niet meer welkom op feestjes Rijksuniversiteit Groningen

RUG houdt rug recht en zet borrelclub met rug tegen de muur

Het Vindicatfeest in een partybus waarin de coronaregels opnieuw met voeten getreden werden, bleek voor geldschieters Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool de allerlaatste druppel. De onderwijsinstellingen zetten per direct de accreditatie voor de controversiële studievereniging* stop, meldt RTV Noord.

De Accreditatiecommissie Studentenorganisaties herinnert Vindicat eraan dat zij in 2017 zelf aangaven een nieuwe koers te willen bewandelen. Via een zogenaamde 'cultuurverandering' waarbij de dubbele voornamen zich minder lomp moesten gingen gedragen en de nadruk van hun activiteitenprogramma minder op overmatige consumptie van alcoholhoudende dranken kwam te liggen.

Deze belofte was na hun vorige schorsing een voorwaarde om opnieuw aanspraak te kunnen maken op een tegemoetkoming van de RUG en Hanze. De hoogopgeleide nozems mogen hierdoor voor straf tot 15 september niet meer ten tonele verschijnen op officiële gelegenheden van de, zoals de officiële openingen van het Hogeschooljaar én het Universiteitsjaar.

Anderhalve meter lul, drie bier

Nu beschikten de filmende busstudentjes tijdens het gewraakte feestje naast alcohol ook voor een alternatief middel in de vorm van lachgas in feestelijke ballonnen, maar dit was niet het type cultuurverandering waar de accreditatiecommissie op hoopte. Zij hadden bijvoorbeeld liever meer boekenclubjes met verschillende soorten kruidenthee gezien in de studiesoos.

Het was niet de eerste keer dat de geliefde bewoners van de Grote Markt mikpunt werden van Covid-ophef en coronacontroverse. Dit begon al in het vroege voorjaar toen ze ondanks de virale uitbraak in Italië toch besloten op wintersportreis te gaan en het hele land tegen zich in het harnas joegen.

Eigenlijk ging er in de maanden die hierop volgden iedere paar weken wel opnieuw iets mis bij de gerenommeerde studievereniging. De chirrruuurgen en huurrechters lieten keer op keer blijken dat zij de coronaregels voor knorren vonden. Het fenomeen anderhalve meter waren ze daarentegen bekender mee, maar dan vooral in de vorm van anderhalve meter bier dan fysieke afstand houden tot elkaar.

Alleen maar witte mensen

Maar, hoor ik U denken, hoe zit het dan met de bovenstaande drommels die in het huidige bestuur* zitten? Die kregen 30.000 ekkies per jaar voor bierdrinken, bestuurswerk. Straks moeten ze ineens bij DUO gaan bijlenen, bij hun vaderrrrr aankloppen voor geld of nog erger... op zoek naar een callcenterbaantje.

Geen nood! Omdat de Groningse onderwijsorganisaties dit wel heel mensonterend vinden, behouden de bestuursleden* van Vindicat hun huidige studiebeurs als tegemoetkoming voor hun functie als voorzitter*, ficus* of algemeen bestuurslid*. Hier komt nog bij dat de beurs al voor het hele collegejaar was toegezegd. Dit terugvorderen zou ontzettend veel gedoe zijn.

Vindicat heeft een duidelijke opdracht."Blijf werken aan de gewenste cultuurverandering en dan kan er aankomend schooljaar opnieuw accreditatie worden aangevraagd." Eigenlijk had dit al in 2018 voltooid moeten zijn na een historie aan geweldsincidenten tijdens ontgroeningen en nog meer gedoe

Maar na twee jaar geen accreditatie, kreeg Vindicat afgelopen schooljaar toch weer opnieuw accreditatie toegekend, zij het onder strenge voorwaarden en voor slechts een jaar.

 * De redacteur van dienst is heus op de hoogte van 'correcte' termen als 'studentenvereniging', 'fiscus' 'assessor' 'senaat' en 'rector', maar om aanspraak te mogen doen op deze titels dien je over een accreditatie bij een door DUO erkende universiteit in Nederland te beschikken. En gezien de recente ontwikkelingen, is hier bij Vindicat niet langer sprake van.

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: