NieuwNieuws

Tech & Crypto

PODCAST - Het Nieuwnieuws van 3 december

Het allernieuwste Nieuwnieuws in een paar minuutjes voorbijgezoefd

Adolf Hitler aan de macht gekomen in Namibië, democratie bij Forum voor Democratie en Vindicat gaat weer eens nat. Dit en nog veel meer worden in een paar minuten aan elkaar gepraat in onze dagverse podcast.

Ons Nieuwnieuwste nieuwsoverzicht is via Spotify,  in Apple Podcasts, of bij Google Podcasts te beluisteren. En weet je wat we echt heel aardig zouden vinden? Als jij je abonneert! Zo mis jij geen enkele uitzending en bestormen wij de podcast-hitlijsten van Nederland. Goeie deal toch?

Transcript

Gisteren nog dreigden veel horecazaken hun deuren weer te openen in januari, omdat het water ze te hoog aan de lippen staat. De aankondiging lijkt gewerkt te hebben, want het kabinet is van plan om honderden miljoenen euro’s extra uit te trekken voor bedrijven in de horeca en de culturele sector. 

Dit melden bronnen in Den Haag aan de NOS. De aankondiging wordt in de komende dagen verwacht. De gelekte informatie laat zien dat bedrijven die meer dan 70% minder omzet hebben gedraaid dan eerder, 85% van hun vaste lasten terug kunnen krijgen. Ook zou de maatregel met terugwerkende kracht moeten gelden, vanaf 1 oktober. Goed nieuws voor de horeca lijkt ons, cheers!

We hebben er lang voor gevreesd, maar het is nu toch gebeurd, de terugkeer van Adolf Hitler. In het Ompundja-district in de Namibische regio Oshana werd vandaag een politicus ingezworen, namelijk de 54-jarige Adolf Hitler Uunona. De Duitsers reageerden natuurlijk met angst en beven en dus had de Duitse krant Bild een interview met de man. In een interview met de krant vertelt Uunona dat zijn vader, die hem naar de Nazileider vernoemde, waarschijnlijk niet zo goed wist waar de Duitse politicus voor stond. 

"Als kind vond ik het een doodnormale naam," vertelt de Namibische politicus. "Pas toen ik ouder werd, werd ik mij ervan bewust dat deze man de hele wereld wilde onderwerpen." Goh! In het openbaar verschijnt hij meestal onder de naam Adolf Uunona, de saillante tweede naam weglatend. Hij kan de naam ook niet veranderen aangezien die in alle officiële documenten vermeld staat.

Over Hitler gesproken, het is een spannende avond voor leden van Forum voor Democratie. Zij mogen vanaf vanavond namelijk stemmen of hun politiek leider mag blijven of niet. De vraag van het bindende referendum is simpel: "Wilt u dat Thierry Baudet de partijleider blijft van FvD? Ja of nee?" Als de leden voor stemmen, dan krijgen Baudet en zijn vrolijke kornuiten het bestuur in handen en mogen zij een nieuw bestuur samenstellen en een kieslijst voor de Tweede Kamer voorstellen. 

Als de leden tegen stemmen, dan trekt Baudet zich terug uit het partijbestuur en stapt ook het huidige partijbestuur op. De partij wil zo snel mogelijk na het sluiten van de stembussen de uitslag bekendmaken. De verwachting is dat Baudet de grootste kans maakt op een overwinning in dit referendum, omdat veel leden hem nog steeds zien als essentieel onderdeel van de partij. 

Dierennieuws! Een gezin in het Australische Adelaide Hills vond bij thuiskomst een bijzondere bezoeker in de kerstboom. Een koala was het huis ingeslopen en had zich tussen de ballen en sterren in de nepboom genesteld. De familie had tijdens een kort tripje de achterdeur opengelaten zodat de honden naar binnen en buiten konden. Een koala had hiervan geprofiteerd en was naar binnen gelopen. Eenmaal in de woning vond het beestje de plastic boom een prima plek om zich te huisvesten. 

Amanda McCormick schrok zich kapot toen ze de nieuwe feestdecoratie in de boom ontdekte. Ze belde de dierenambulance om te helpen bij het verwijderen van het beestje, maar die dachten in eerste instantie dat ze een grapje maakte. Beelden van het beestje staan op nieuwnieuws.nl en ga ze kijken want geloof me, het is te schattig voor woorden. 

De Nederlandse samenleving is pakweg te verdelen in twee types mens: het plebse klootjesvolk en studentenvereniging Vindicat. En omdat coronaregels allen voor plebs klootjesvolk gelden, vierde de Groningse borrelclub een enig borreltje in een afgehuurde discobus. Ouwe pikkepijp! Anderhalve meter afstand? Anderhalve meter bier zul je bedoelen! Nadat ze hun roes van gisturrr hebben uitgeslapen, is donderdagmiddag ook bij Vindicat op de burelen het kwartje geland dat er beelden gelekt zijn van hun olijke womibeau in de partybus. 

In een gelekte voicememo waarschuwt een wandelend stereotype met een 'r' haar Vindimaatjes dat zij aan de vooravond staan van naderend onheil. De mainstream media zou bezig zijn met een arrrtikel waarmee ze naar verwachting landelijk nieuws worden. Ben jij lid van Vindicat en heb jij beelden gelekt? Dan moet je die wissen van je prinses praesus. Doen hoorrr. De volledige voicememo is nieuwnieuws te beluisteren, al hopen we toch echt niet als mainstream media bestempeld te worden. 

We sluiten af met Saït Cinar. Vorige maand kwam hij in het nieuws omdat hij een video plaatste waarin hij met een pistool op een poster van Geert Wilders schiet. Wilders heeft inmiddels aangifte gedaan tegen Saït en het Openbaar Ministerie is naar hem op zoek. Hint hij zit in Turkije. Onze Dennis Schouten sprak met hem over alle ophef. Een klein fragment. De video is te bekijken op nieuwnieuws.nl

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: