Slang gered met mond-op-mondbeademing

Een stuk minder dubbelzinnig dan je zou denken
Een medewerker van de Dierenambulance Amsterdam heeft een slang gered door middel van mond-op-mondbeademing. Het beestje was er na fik in een reptielenbedrijf vrij slecht aan toe, en dus besloot de dappere dierenredder de slang te beademen.
Het heldhaftig ingrijpen had effect want twee derde van de dieren kon volgens de Dierenambulance gered worden. De beestjes werden na het blussen uit het pand gehaald en door de brandweer naar de broeders van de Dierenambulance gebracht. Sommige reptielen konden worden gered via een zuurstofsysteem voor dieren.
Reptielen reanimeren
Een dier op die manier reanimeren is een stuk minder gek dan je zou denken, vertelt een medewerker van de Dierenambulance aan de Telegraaf. "Je kan in principe ieder dier beademen, hoewel een goudvis wel wat overdreven is."
Volgens een collega van de medewerker is er wel een duidelijk verschil tussen beademen bij mensen en bij dieren. "Het is geen mond-op-mondbeademing als bij een volwassen persoon. Je moet meer denken aan de werkwijze bij een baby. Dan geef je pufjes." Mond-op-mondbeademing kán een dier dus redden hoewel het soms ook uitkijken is. Als je bijvoorbeeld een hamster zoveel adem geeft als je bij een persoon zou doen, dan blaas je het arme beestje daarmee op.
De fik ontstond zaterdagavond in een pand in het Amsterdamse Sloten. In het gebouw waren enkele honderden reptielen aanwezig. Voor de brandweer was het dus nog even uitkijken dat zij niet de verkeerde brandslang te hand namen.