NieuwNieuws

Tech & Crypto

PODCAST - Het NieuwNieuws van 21 november

Het belangrijkste en meest opvallende nieuws in slechts een paar minuutjes!

Met vandaag onder andere: de afname van het aantal coronabesmettingen in Nederland lijkt te stagneren, Super Mario leverde nooit eerder zó veel geld op, en natuurlijk: dierennieuws!

Dit en nog veel meer hoor je handig samengevat in het NieuwNieuws van de Dag, ons dagelijkse nieuwsoverzicht in een paar minuten. Abonneren kan in Spotify,  in Apple Podcasts, of bij Google Podcasts. Zouden we echt vet aardig vinden, dus dankjewel! Beluister de uitzending van vandaag hieronder. 

Transcript

De afname van het aantal coronabesmettingen lijkt sinds een paar dagen te stagneren. In de eerste twee weken van november was en een stevige daling te zien, maar we zijn nu al een aantal dagen constant. Vandaag meldde het RIVM iets meer dan 6000 nieuwe besmettingen, gisteren waren het er iets minder dan 6000. In acht van de 25 veiligheidsregio’s groeit het aantal besmettingen, al volgen de ziekenhuizen deze lijn niet. Daar nam het aantal opnamen opnieuw een klein beetje af. 

Afgelopen nacht werden bewoners van het Brabantse dorp Prinsenbeek opgeschrikt door een enorme knal. De dure Audi A3 van eigenaresse Bianca Vink bleek het slachtoffer van iets dat vermoedelijk zwaar vuurwerk is. Brokstukken van de bolide lagen tot op 25 meter afstand en een deel van het motorblok decoreerde haar voortuin. Vink looft nu 5000 euro uit voor de gouden tip over haar zwaar beschadigde wagen. "Vannacht (vrijdag op zaterdag) om 02.10 uur is onze auto opgeblazen dmv vuurwerk. Weet jij hier meer van? Gun ons het plezier van gerechtigheid!", aldus Bianca Vink op Facebook. Over de toedracht van het incident is nog niets bekend, maar ook wij hopen natuurlijk op gerechtigheid.

Dierennieuws! Een puppy in Florida kwam er net iets te laat achter dat de bek van een alligator aan de binnenkant bekijken misschien toch niet zo'n goed idee was. Gelukkig voor de pup kwam er hulp. Een man besloot de alligator met de hand te lijf te gaan. Dapper, maar zeker niet zonder risico. Op beeld is te zien hoe de amateur-'Steve Irwin' de alligator en puppy uit het water tilt. Terwijl het voor de pup gedaan lijkt, laat de man het er niet bij zitten. Hij trekt met brute kracht de muil van de alligator open. Hierdoor weet de pup een gruweldood te ontvluchten. Beelden van de heroïsche actie zijn natuurlijk te zien op Nieuwnieuws.nl! 

In de binnenstad van Venlo is vannacht een grote hoeveelheid pro-Zwarte Piet-posters opgehangen. Wie er achter de actie zit is niet duidelijk, schrijft 1Limburg. De actie zou te maken hebben met een demonstratie van Kick Out Zwarte Piet (KOZP) die vandaag in Venlo heeft plaatsgevonden. KOZP demonstreert tegen de in Venlo bedachte Grijze Piet. Volgens de organisatie zijn enkel roetveegpieten acceptabel. Eerder vandaag stonden voorstanders van Zwarte Piet al te demonstreren in de binnenstad. Dat zou gaan om een stuk of vijftien actievoerders. De rechts-extremistische Nederlandse Volks-Unie (NVU) heeft leden opgeroepen om vandaag naar Venlo te komen om bij de KOZP-demonstratie een tegengeluid te laten horen.

Voor de tweede keer dit jaar heeft een oude uitgave van een Super Mario-game een recordbedrag opgeleverd op een veiling. Dit gebeurde gisteren in Dallas, Texas op een veiling van Heritage Auctions. In juli dit jaar bracht een versie van Super Mario Bros. uit 1985 al een schappelijke 114.000 dollar op. Dat record is nu dubbel en dwars gebroken door de opvolger Super Mario Bros. 3 uit 1990. Beide spellen verschenen oorspronkelijk voor de Nintendo Entertainment System (NES). Eén van de redenen dat deze oude games zoveel geld opleveren is dat deze nog in de oorspronkelijke verpakking zitten met cellofaantje en al. Wat deze uitgave van Super Mario Bros. 3 zo bijzonder maakt is dat het woordje 'bros.' op de verpakking aan de linkerkant staat uitgelijnd onder 'Super' en 'Mario'. Dit wijst erop dat het een erg vroege editie is aangezien al snel in de productie besloten werd om 'bros.' anders te positioneren. Wat het spelletje heeft opgeleverd? Ruim 130.000 euro en dat is voor de meeste mensen toch best wel veel geld eigenlijk ofzo. 

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: