NieuwNieuws

Tech & Crypto

PODCAST - Het NieuwNieuws van 14 november

Het belangrijkste en meest opvallende nieuws in slechts een paar minuutjes!

Met vandaag onder andere: Theaters, bioscopen en musea gaan vanaf volgende week donderdag weer open, Fransen moeten stoppen met het gooien van kinderen en Max Verstappen start op P2 in Turkije.

Dit en nog veel meer hoor je handig samengevat in het NieuwNieuws van de Dag, ons dagelijkse nieuwsoverzicht in een paar minuten. Abonneren kan in Spotify,  in Apple Podcasts, of bij Google Podcasts. Zouden we echt vet aardig vinden, dus dankjewel! Beluister de uitzending van vandaag hieronder. 

Transcript

Welkom bij het NieuwNieuws van de dag, vandaag mede mogelijk gemaakt door Euro Jackpot. Mijn naam is Peter Portmonnaynay. Wil je weten wat jouw moneynaam is, ga naar moneynaam.nederlandseloterij.nl. 

De onderwerpen van vandaag: Theaters, bioscopen en musea vanaf volgende week donderdag weer open, Fransen moeten stoppen met het gooien van kinderen en Max Verstappen start op P2 in Turkije. Dit is het NieuwNieuws van de dag, zaterdag 14 november. 

Vanaf volgende week donderdag mogen de theaters, poppodia, bioscopen en musea hun deuren weer openen voor publiek, zo meldde premier Rutte vrijdagavond in zijn wekelijkse persconferentie na de ministerraad. Volgens de premier mogen deze instellingen hun deuren weer openen omdat het aantal coronabesmettingen begint te dalen. Drie weken geleden gooide het kabinet de deuren op slot om het aantal besmettingen tegen te gaan. Toen werd beloofd dat deze instellingen hun deuren weer mochten openen als het aantal besmettingen afnam. Hoewel de afgelopen drie dagen het aantal besmettingen toenam, was er vandaag weer een kleine daling te zien. Over het lot van de horeca is nog niks bekend. 

Michael Jackson was het afgelopen jaar wederom de meest verdienende overleden artiest. Micheal McMonies verdiende vanuit het hiernamaals 48 miljoen dollar, ruim 40 miljoen euro. De dood houdt het verdienen van geld niet tegen in sommige gevallen. Marylin Make it Rain Monroe, overleden in 1962, verdiende nog 8 miljoen en Jackpot John Lennon beurde nog 13 miljoen. Toch blijft de kingonder de lange tijd overleden artiesten is nog altijd Elvis Easy Money Presley, hij staat op plek 5 en leverde het afgelopen jaar 23 miljoen dollar op.

De kwalificatie voor de Grand Prix van Turkije stond in het teken van regen en gladheid. Het circuit was al spekglad door een nieuwe asfaltlaag en toen kwam er ook nog een bak regen overheen. De winnaar van deze gekheid? Lance Stroll! Hij pakt zijn eerste pole! Max Verstappen leek lange tijd op weg naar de snelste tijd, maar kon uiteindelijk niet uit de voeten met de intermediates. De Nederlander is ongetwijfeld nog nooit zo teleurgesteld geweest met een tweede plek. Opvallende genoeg zijn de Mercedessen niet goed in deze gladde omstandigheden. Hamilton pakt P6 en Bottas komt niet verder dan een P9. Dat belooft een interessante race te worden morgen. De eerste sessie was complete chaos. De regen begon en de wagens vlogen aan alle kanten van de baan. Uiteindelijk besloot de wedstrijdleiding de sessie stil te leggen en te wachten tot de ergste waterval voorbij was. De uitslag van de kwalificatie-uitslag is overigens niet direct de startopstelling. De wedstrijdleiding onderzoekt nog enkele coureurs voor het zetten van een snelle tijd tijdens een gele vlag en daardoor zouden verschillende rijders nog een paar plekken straf kunnen krijgen.’

Een basisschool in het Franse Avignon kwam deze week in opspraak nadat beelden van een wel heel opmerkelijke waarschuwing viraal gingen op sociale media. Bij het hek van de school waren waarschuwingen opgehangen tegen 'leerlingwerpen'. De school kampt met een gevaarlijke tactiek van ouders die te laat komen en zo voor een dicht hek komen te staan. "Ouders die te laat kwamen gooiden hun kinderen letterlijk weg, het hek over" aldus directrice Sanaa Meziane. De school was er klaar mee en hing een waarschuwingsbord op. "Als ik te laat kom, lanceer ik mijn kind niet over het hek heen" is te lezen onder de tekening. Het is de bedoeling dat te late ouders zich om 10.00 opnieuw melden bij de school, wanneer het hek weer open is. De lokale affaire 'leerlingwerpen' deed veel stof opwaaien in de landelijke media. De school besloot uiteindelijk de waarschuwing weg te halen. Dit betekent niet dat het gooien van kinderen nu opeens weer is toegestaan.

Zanger Gordon wil dat Trump zijn verlies toegeeft en het Witte Huis verlaat. Gordon probeert zaterdag de president te verjagen door in de huid te kruipen van de Trump, en hij blijkt een kundig imitator. Op Instagram deelt hij een video van zijn vertolking van The Donald, dit zorgde voor hilariteit onder zijn volgers. "Don't be a dick, leave the White House" aldus Gordon, al wapperend met zijn handen. President Trump heeft voor zover bekend nog niet op het commentaar van Gordon gereageerd. De imitatie is onderdeel van het satirische programma Even Tot Hier, dat zaterdagavond om 21:30 wordt uitgezonden op NPO 3.

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: