NieuwNieuws

Algemeen

Tweede Kamer heeft fittie met DENK over godslastering - VIDEO

DENK vindt het juist een goed moment voor een debat over godslastering.

Witheet, woedend, het ontbreekt bijna aan woorden om de sfeer in de Tweede Kamer donderdagochtend te beschrijven. De Kamer kwam flink in aanvaring met Farid Arkazan, parlementariër namens DENK. De Kamer debatteert donderdag over terreur en de vrijheid van meningsuiting naar aanleiding van de recente onthoofding van een leraar in Frankrijk en de daarbijhorende spanningen en discussie. Het komt zelden voor dat de Kamer zó eensgezind uit haar slof schiet.

DENK-Kamerlid Arkazan zei in de Kamer dat hij "begrip" toont voor de initiatiefnemers van de petitie die het lasteren van de profeet Mohammed wil verbieden. "Ik begrijp niet dat daar zoveel kritiek op is, los van de timing", aldus Arkazan. En dat schoot nogal in het verkeerde keelgat bij een overgroot deel van de Kamer.

Kamerleden schieten uit hun slof

"Er is een leraar onthoofd. Dan een discussie voeren over godslastering, is ziek", tierde CDA-parlementariër Madeleine van Toorenburg. "Weet u wat u daarmee zegt? Die moordenaar had een punt" voegde ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers daaraan toe.

Volgens VVD-Kamerlid Dilan Yesilgöz is de timing van Arkazan juist niet toevallig. "Ik heb het goed gelezen en ik heb goed gezien wanneer-ie is ingediend. Daar is goed over nagedacht", zegt de politica. "Er wordt een leraar onthoofd. En de eerstvolgende reactie van een groot deel van de islamitische gemeenschap, is: laten we eens kijken wat die mensen zo boos heeft gemaakt, dat die man wel onthoofd moest worden."

"Wegkijken en bagatelliseren"

SGP'er Kees van der Staaij wijst op de context waarin de petitie gestart is, die volgens hem van cruciaal belang is. "Dat je dat op allerlei mogelijke momenten mag doen, maar dat je dat niet moet doen na een aanslag waarbij je eigenlijk op die manier doet alsof we, onder druk van terreur, eens een goed gesprek moeten hebben hoe we met elkaar om moeten gaan", zo zei de voorman van de gereformeerden. PvdA'er Attje Kuiken voegt eraan toe dat Arkazan juist feller afstand moet nemen van de petitie.. "Het enige wat u doet is wegkijken en bagatelliseren. Doe het niet, daar is niemand bij gebaat", sneerde ze.

Bekijk hieronder een video van het debat in de Kamer. Het debat is nog steeds bezig, via de website van de Tweede Kamer is het te volgen.

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: