NieuwNieuws

Tech & Crypto

PODCAST - Het NieuwNieuws van 2 november

Het belangrijkste en meest opvallende nieuws in slechts een paar minuten! 

Vandaag praten we je bij over corona bij Ajax, is er biertransfernieuws en de spectaculaire metro.

Dit en nog veel meer hoor je handig samengevat in het NieuwNieuws van de Dag, ons dagelijkse nieuwsoverzicht in een paar minuten. Abonneren kan in Spotify,  in Apple Podcasts, of bij Google Podcasts. Zouden we echt vet aardig vinden, dus dankjewel. Beluister de uitzending van vandaag hieronder. 

Transcript

We beginnen vandaag zoals zo vaak met Johnny Depp. Hij heeft een rechtszaak tegen de Britse tabloid The Sun verloren. Captain Jack Sparrow klaagde het blad aan voor laster, omdat hij in een opiniestuk een vrouwenmepper werd genoemd. Dat ging natuurlijk over zijn veelbesproken huwelijk met zijn ex-vrouw Amber Heard. Zij heeft hem eerder beschuldigd van mishandeling en ze kwam zelfs getuigen in de rechtbank. Daar deelde ze allerlei details over haar huwelijk met de acteur en daarmee werd de zaak tegen The Sun een soort verlengde van de scheidingszaak. Overigens beschuldigt Depp haar ook van mishandeling. Hoe het ook zij, de rechter heeft het blad in het gelijk gesteld en dat er voldoende bewijs is van de mishandeling. Van Depp tegenover Heard wel te verstaan. Johnny Depp gaat in hoger beroep. 

Het is crisis bij Ajax, want er zijn binnen de club elf coronabesmettingen vastgesteld. Wie er allemaal besmet zijn is niet bekend gemaakt, maar volgens RTL Nieuws gaat het om spelers uit het eerste elftal en Jong Ajax. Morgen speelt de ploeg tegen het Deense FC Midtjylland voor de Champions League, waarbij opvallend is dat Onana, Tadic, Klaassen en Labyad niet op de lijst voor het duel staan. Trainer Ten Hag is vanmiddag met slechts 17 spelers naar Denemarken gereisd. Morgenavond speelt Ajax om 21:00 uur tegen de Deense ploeg.

Groot nieuws vanaf de biertransfermarkt. Heineken neemt namelijk de Texelse Bierbrouwerij over. Hiermee krijgt de bierenboer enkele prijswinnende speciaalbiertjes in het assortiment. De kleine brouwerij op Texel produceert dertien speciaalbieren, waaronder het bekende Texels Skuumkoppe, wat echt een enorm lekker biertje is. “Om in de toekomst aan de sterk groeiende consumentenbehoefte te kunnen voldoen en om de Texelse Bierbrouwerij verder te professionaliseren is Heineken voor ons de ideale strategische partner", concludeert algemeen directeur Cor Honkoop. "We lagen al heel goed op koers, we hebben de beste zomer ooit achter de rug, Heineken zorgt nu voor extra rugwind waarmee we verder kunnen versnellen."

Liefde maakt blind, maar niet voor een vrouw in India. Zij kwam er namelijk achter dat haar 29-jarige kersverse echtgenoot een kale kop heeft. Hij schaamde zich er behoorlijk voor en droeg al jaren een pruik. En oeps, hij had er niks over gezegd tegen zijn lieve vrouw. Hommeles! Ze besloot aangifte te doen, want ze is immers voorgelogen. Ze stapte naar de politie, die aan de man heeft gevraagd zichzelf aan te geven. Ook is de vrouw naar haar schoonfamilie gestapt om verhaal te halen. Het stel is namelijk bij elkaar gekomen door een gearrangeerd huwelijk. Naar eigen zeggen had de vrouw nooit met de plechtigheid ingestemd als ze had geweten dat haar toekomstige man kaal was. Prachtig hè, de liefde.

Het zal velen vanochtend zijn opgevallen, de metro die in Spijkenisse door een stootblok knalde en op een kunstwerk belandde. Het waren spectaculaire beelden die niet zouden misstaan in een James Bond-film. De machinist van de metro is inmiddels aangehouden. Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio is dat de standaardprocedure bij dit soort zware incidenten. Op dit moment hangt de trein nog steeds op een hoogte van ongeveer tien meter. Er is een groep experts bezig met het maken van plannen om het metrostel op een veilige manier te kunnen bergen. De veiligheidsregio roept mensen op om niet naar de plaats van het ongeluk te komen. "Ga niet naar het incident, geef hulpverleners de ruimte." 

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: