Oreo bouwt enorme koekjeskluis in Noorwegen
Bedrijf wil lekkernij beschermen tegen apocalyps
Het is niet alleen maar ellende in 2020, er is ook gewoon goed nieuws. Want als de wereld vergaat, worden Oreo's gered. De koekjesfabrikant heeft in Noorwegen een enorme bunker gebouwd die de snack moet beschermen tegen de meteorieteninslag.
Recent ontdekte de maker van de lekkernij dat er een astroïde op weg is naar de aarde. Met een beetje pech, slaat 'ie op 2 november in en vernietigt de ruimterots de mensheid voor het coronavirus de kans krijgt. Hoewel de kans klein is dat de steen heelhuids door onze atmosfeer komt, neemt de fabrikant het zekere voor het onzekere.
De mensheid redden
De marketingafdeling van het bedrijf werd geïnspireerd door de Global Seed Vault op de Noorse eilandengroep Svalbard. Hier worden verschillende zaden opgeslagen die zowel natuurlijke als door de mens geïnitieerde rampen moeten gaan overleven. Zonder flora en fauna is de aarde verloren, zonder Oreo's kan de mensheid het wel schudden, dachten ze op het hoofdkantoor. Daarom werd er naast de Global Seed Vault een kluis voor de chocoladekoekjes met witte vulling gebouwd.
Het betreft niet zomaar een opslag, op Twitter legt het bedrijf uit dat de koekjes op een speciale manier worden ingepakt. "Ze zijn beschermd tegen temperaturen tussen de -60 graden Celsius en -185 graden Celsius", schrijft de fabrikant. Een koekje gaat niet zonder een glas melk, dus is er ook poedermelk opgeslagen. Om je koekjes met melk te consumeren, hoe je alleen maar wat poedersneeuw bij de poedermelk te voegen. Even roeren en je bent weer klaar om de mensheid opnieuw op te bouwen.
Kluis op een eiland
Mocht je plannen hebben de bunker leeg te roven, dan moet je van goede huize komen. De koekjescoördinaten zijn 78°08'58.1"N, 16°01'59.7"E. Deze bestemming ligt op een Noors eiland bijna 800 kilometer ten noorden van het noordelijkste puntje van Noorwegen. Het is wel slechts een kwartiertje rijden vanaf de dichtstbijzijnde plaats, Longyearbyen.
Trek ook warme kleding aan. In de winter is het hier gemiddeld min 14 graden, in de zomer hooguit een graad of zes gemiddeld. Ook is de kluis beveiligd met een code die je in de vrieskou moet zien te kraken.