Brabantse banketbakker komt met 'Fuck corona'-tompoucen
De ondernemer is naar verluidt tegen coronavirussen
De Tilburgse koekenbakker Luc Martin is het he-le-maal klaar met de pandemische perikelen waar de rest van Nederland dit jaar niet genoeg van lijkt te krijgen. Martin's lunchroom Pig & Rye in Tilburg heeft - net als iedere horecazaak - zijn deuren gedeeltelijk moeten sluiten nadat de beperkte lockdown inging.
Deze nieuwe lockdowndomper, wekte zo veel woede op bij de ondernemer dat hij zichzelf opsloot met zijn ingrediënten en uit frustratie maar tompoucen ging maken met de krachtterm 'fuck corona' erop geglazuurd.
En omdat zijn emoties nogal hoog opliepen, zat hij na enige tijd zuurglazuren opgescheept met een hele lading van die dingen. Toch maakte hij van een nood een deugd door ze dan maar in de vitrinekast neer te zetten voor de verkoop.
Gewoon doorgaan, niet twijfelen
Zijn emotionele opwelling bleek een commerciële schot in de roos. "Sindsdien vliegen ze de winkel uit", vertelt de kok tegen Omroep Brabant die geen fan is van lockdowns. "Het voelt alsof we weer terug bij af zijn. Deze toepoesjes zijn het resultaat van een combinatie van frustratie en woede", zegt hij.
Dat zijn rancune tegen kroonvormige micro-organismen de spuigaten uitloopt, valt ook terug te zien in het formaat van de 'beesten'. De Fuck-corona-tompoucen wegen een dikke 150 gram en zijn hierdoor niet geschikt voor mensen die aan het lijnen zijn.
"Gewoon doorgaan. Niet twijfelen. Als je halverwege stopt met eten vallen ze uit elkaar. Je wast je handen later maar", instrueert de gedupeerde ondernemer op metaforische wijze.