NieuwNieuws

Sport

Oranje komt niet langs Italië in de Nations League

Nederlands elftal speelt met 1-1 gelijk tegen de Italianen

In Stadio Atleti Azzurri d'Italia speelde het Nederlands Elftal vanavond de vierde wedstrijd in de groepsfase van de Nations League. Waar Oranje de vorige wedstrijden - tegen Bosnië en Herzegovina en tegen Mexico - behoorlijk tekortkwam, speelde het vanavond aantrekkelijk voetbal. Tijdens deze derde wedstrijd onder bondscoach Frank de Boer speelde de ploeg 1-1 tegen Italië.

Wedstrijdverloop

De Italianen kwamen met een doelpunt van middenvelder Lorenzo Pellegrini al in de zestiende minuut op voorsprong. Deze ontsnapte met een dieptepass van Nicolo Barella aan de verdediging van Oranje. Pellegrini kwam zo één op één te staan met keeper Jasper Cillessen die hij wist te passereren.

Oranje herpakte zichzelf al snel. In de vijfentwintigste minuut lukte het Donny van de Beek om voor het eerst in drie wedstrijden een aanval van de Nederlanders af te ronden. Hij hielp de bal uit de kluts met een flinke poeier in de touwen. De eerste goal voor het team onder Frank de Boer en tevens de eerste interlandgoal van Donny van de Beek. De rest van de pot bleef het spannend, maar geen van beide teams wist nog een voorsprong te forceren.

Zonder publiek

De wedstrijd werd gespeeld in het Italiaanse Bergamo, er was geen publiek aanwezig. Wel waren er over de kuipstoeltjes in het stadion grote gekleurde doeken gespannen die samen de vlaggen van beide landen vormden. Dit zorgde ondanks het gebrek aan publiek toch voor een zekere sfeer op de uitgestorven tribunes.

De volgende wedstrijd van Oranje is een vriendschappelijke interland tegen Spanje op 11 november.