NieuwNieuws

Algemeen

Zo gaan supermarktketens om met nieuwe coronaregels

Een rondje langs de velden van mondkapjesadviezen, gewijzigde openingstijden en speciale ouderenuurtjes

Omdat Nederland vanaf morgen officieel in een 'beperkte lockdown' zit, voeren ook supermarkten extra maatregelen door. Wie alcohol wil halen na 20.00 uur 's avonds heeft op voorhand pech want dit is vanaf morgen vier weken verboden.

Over het algemeen zijn de regels min of meer vergelijkbaar: een maximumaantal klanten, desinfecteren van handen bij binnenkomst en een dringend advies om tijdens het boodschappen doen een mondkapje te dragen.

Het verbod op alcoholverkoop leidt in de meeste gevallen niet tot een wijziging in de openingstijden. De meerderheid roept op om zo veel mogelijk alleen te komen winkelen en waarschuwt voor drukte bij hun bezorgdiensten. Hieronder volgen een aantal onderlinge verschillen.

Openingstijden en bezorgingen

De Deen en de Poiesz sluiten om 20.00 uur de deuren omdat ze hun personeel niet met de extra werkdruk willen opzadelen die de alcoholavondklok zou veroorzaken. De Deen liet daarnaast weten geen trek te hebben in een alcoholdiscussie.

Denk je slim te zijn door boodschappen te bestellen? Helaas. De supermarkten bezorgen ook geen alcoholhoudende dranken na de klok van acht. De AH stopt hier zelfs al vanaf 18.00 uur mee om helemaal zeker te zijn.

Mondkapjes worden in bijna iedere supermarktketen nadrukkelijk geadviseerd. Vomar gaat hierin nog een stapje verder. "Draag een mondkapje, dringend advies vooruitlopend op snel komende wetgeving",  voorspellen zij in hun winkelregelement.

Vomar windt er geen mondkapjes om

Ouderenuurtjes en hamsterverbod

De Jumbo, Dirk van den Broek en Hoogvliet hebben een speciaal uurtje ingepland voor ouderen en kwetsbaren tussen 07.00 en 08.00 uur 's ochtends en van 19.00 tot 20.00 uur 's avonds. De Lidl, Dekamarkt en de COOP doen hetzelfde tussen 07.00 en 09.00 uur '. Bij de Aldi is dit moment dagelijks tussen 07.00 en 08.00 uur. Bij de Plus verschilt dit per filiaal.

Jumbo wil hamsteren voorkomen door maximumaantallen voor toiletrollen en keukenpapier in te stellen. "Je helpt ons en iedereen als je boodschappen doet zoals normaal. Extra inkopen doen is niet nodig", benadrukken ze op hun site.

Tenslotte zijn groothandels als Makro, Sligro en Hanos vanaf donderdag ook weer geopend voor consumenten zonder groothandelpas. Toch behoefte aan geestverruimende middelen 's avonds laat? De afhaalloketten van de coffeeshops blijven wel geopend na 20.00 uur.

Deze inventarisatie gaat alleen over de hoofdlijnen. Huisregels kunnen per specifiek filiaal afwijken van de richtlijnen die door het hoofdkantoor naar buiten zijn gebracht.

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: