NieuwNieuws

Algemeen

'FvD krijgt tot 1 november om bewijs ledenaantal aan te leveren'

Forum blijkt papierwinkel over 2019 niet op orde te hebben...

Het ministerie van Binnenlandse Zaken wacht al meer dan vier maanden op bewijsstukken van Forum voor Democratie die moeten aantonen hoeveel leden de partij begin vorig jaar had. Politieke partijen krijgen in Nederland een pot subsidiegeld toegekend afhankelijk van het aantal leden.

In dit geval gaat het om de definitieve afwikkeling van de subsidie over het jaar 2019. Om in aanmerking te komen voor een toekenning van subsidiegeld moet de papierwinkel door een accountant gecheckt worden. Tot zover een vrij normale ambtelijke procedure.

Ware het niet dat Forum voor Democratie de uiterste inleverdeadline niet heeft gehaald. Ze hadden hiervoor tot 1 juni de tijd. Maar het aanleveren van een ledenlijst die contributie hebben overgemaakt van 1 januari 2019 voorzien van een accountantstempel is nog steeds altijd binnengekomen, vertelt een woordvoerder aan de Telegraaf.

Over de brug of op de bietenbrug

Enige spoed lijkt inmiddels geen overbodige luxe meer. Want het geduld van het ministerie begint op te raken. Zij hebben de partij tot uiterlijk 1 november gegeven om met de benodigde papieren aan te komen. Wat het overschrijden van deze deadline precies voor gevolgen heeft voor hun al toegekende subsidie over 2019 is niet bekend. Maar waarschijnlijk betekent dit geen goed nieuws voor hun bankrekening.

Forum voor Democratie laat weten in gesprek te zijn met het ministerie over de bureaucratische onenigheid. Begin dit jaar lieten ze nog vol trots weten de grootste ledenpartij van ons land te zijn. Ze zouden in een jaar 12.000 nieuwe leden hebben verwelkomd en op 27 januari 42.794 betalende leden hebben.

Als we de grafiek van Baudet moeten geloven dan zou het ledenaantal op 1 januari 2019 zo rond de 30.000 geweest moeten zijn. 

Woedend op de Telegraaf

Forum voor Democratie is niet gecharmeerd met het Telegraafartikel over hun ledenbestand. De partij laat via Twitter weten vooral geen fan te zijn van de kop.

De vorige penningmeester’ Henk Otten zou geen  administratie hebben bijgehouden waardoor ze niet aan de procedure hebben kunnen voldoen. In een screenshot is een document van 1 januari 2020 te zien met het aantal leden voorzien van een stempel.

Waarom ze deze afbeelding exact plaatsen, blijft onduidelijk. Om de subsidie over 2019 toegekend te krijgen, is immers een ledenbestand van vorig jaar vereist en niet van dit kalenderjaar.

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: