NieuwNieuws

Algemeen

Mekkerende zondebokken verknollen woongenot in Arnhem

Met de bokkenpruik op de schedel zochten de boze buren contact met de media

Het woongenot van de bewoners in de omgeving van de Bakkerstraat in Arnhem wordt sinds enige tijd ernstig op de proef gesteld door twee kleiniggeitjes. De bokjes die eigendom zijn van Kans, een zorginstelling, zouden elke tien seconden mekkeren. Zulke luide dierengeluiden, zijn in een van de drukste winkelstraten van de binnenstad absoluut niet de bedoeling en zelfs overlastgevend.

De Vereniging van Eigenaren van een naburig appartementencomplex heeft het helemaal gehad met de kinderboerderij van de buren. Een groep van ongeveer twintig bewoners is woest. "Elke tien seconden gemekker", klagen de dupeerburen bij de plaatselijke Persgroeptitel.

Het gemekker van de Kansenbokken zou volgens de zorginstelling alleen overdag maar een ding zijn. Omdat veel mensen door de coronacrisis thuiswerken, valt hun lawaai nu pas op. "Onbegrijpelijk", noemen de klagers de beslissing van Kans om juist in hun buurt terreurgeiten plaatst. Dus die moeten óf stil óf weg, benadrukken ze.

Rare bokkensprongen

Het blijft niet bij klagende koophuisburen of gedoe met de gemeente. Om hun ongenoegen nog duidelijker kenbaar te maken zijn zelfs rare bokkensprongen gemaakt. Onbekenden hebben stenen en flessen in de binnentuin waar de geiten gehouden worden gesmeten.

De Vereniging van Eigenaren denkt niet alleen aan zichzelf, maar ook aan het welzijn van anderen. De binnenstaddierentuin zou met de hokken de nooduitgang van een kledingwinkel blokkeren en spelen met mensenlevens. "Stel je voor dat er brand uitbreekt", laat een van de bewoners optekenen door de Arnhemse stadsreporter.

Een geitenkenner zegt dat dit gedrag een beetje bij het aard van het beestje - geiten/klaagburen .red - hoort. Het zou gaan om puberbokjes. Die hebben net als hun menselijke leeftijdsgenoten doorgaans vrij veel te zaniken.

De geitenfluisteraar

Om de bokken van de schapen te scheiden, worden de ze op zondebokkencursus gestuurd zodat ze zich in een paar weken minder vocaal moeten gaan uiten. Met behulp van een geitenfluisteraar moet de tierende tieners het zwijgen opgelegd worden.

Om er op toe te zien of het deradicaliseringstraject volgens de verwachtingen verloopt, houden twee van de gedupeerden de komende drie weken een dagboekje bij. Mocht dit het geval zijn, dan wordt hiervan een notitie gemaakt voorzien van een datum, tijd en speelduur van het gehinderhinnik. 

Aan het einde van de proeftijd komen de partijen nogmaals samen om de boel te evalueren, de dagboekjes door te nemen en de boel bij wederzijdse overeenstemming allicht af te pilzen met een bokbiertje.

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: