NieuwNieuws

Glamorama

Hugo de Jonge, Tim Hofman en Rappers Sjors 'doen' juist wel mee

#Ikdoenietmeermee krijgt te kampen met felle kritiek van andere wereldsterren.

Een hele batterij bekende, maar vooral ook in vergetelheid geraakte, artiesten die ook al voor de coronacrisis te kampen hadden met tegenvallende toekomstperspectieven, deelde gisteren een rebelse hashtag op hun Instagrampagina om een vuist te maken tegen de coronaregels. Met kritische vragen en dingen over vrijheid, maanden zij hun volgers om in opstand te komen. 

In het kielzog van deze rebellie, is nu ook een tegenbeweging op touw gezet. Onder de hashtag #ikdoewelmee laten de tegenstanders van de 'egocentrische' B, C, D-sterren zich horen. En hier zitten niet de minsten bij. Een van hen is Rapper Sjors die het gedrag van zijn medesterren maar egoïstisch. "Blijf gewoon thuis", roept hij zijn volgers op.

Ook presentator Tim Hofman kan weinig waardering opbrengen voor het gedrag van zijn mede-beroemdheden. Via Twitter heeft hij al een uitgekookt wraakplannetje bedacht. Hij wil de #ikdoenietmeermee-aanhangers via een zogenaamd shout out-videoboodschap tegen betaling laten vertellen dat ze heus wel weer meedoen. 

Minister Hugo de Jonge sprak zich ook uit. Hij noemde #ikdoenietmeermee-actie 'onverantwoord'.

Ingetrokken keutels en botsende belangen

Op de lange lijst van onbekend Nederland pronken een aantal namen die het afgelopen half jaar juist 'wel' meededen aan steunverzoeken van de regering of een handeltje hadden opgezet in mondkapjes. Een van hen is Bizzey die ruim 18.000 euro aan steungeld in de wacht sleepte vanwege tegenvallende inkomsten. 

DJ Paul Elstak lijkt eveneens met een dubbele tong te beppen. Hoewel hij op Instagram meent he-le-maal klaar te zijn met de coronaregels, wil hij kennelijk ook geld verdienen aan mensen die corona wel serieus nemen. In zijn webwinkeltje zijn gezellige mondkapjes verkrijgbaar voor 9,99 euro. 

Ook vrijheidsstrijdster Famke Louise lijkt zichzelf in de nesten te hebben gewerkt. Van haar is bekend dat ze eerder dit jaar meedeed aan een campagne van de Rijksoverheid om jongeren te overtuigen om zich toch vooral aan de regels te houden. Hier ontving ze naar verluidt 'duizenden euro's' voor.

Thomas Berge Chiel Ottink trok gisteravond zijn keutel alweer in. Volgens hem was de actie helemaal verkeerd begrepen, omdat hij juist zou hebben opgeroepen om je wél aan de regels te houden maar wel voorstander te zijn van kritische vragen. Hij deed dus ineens wel weer mee. Ofzo. 

Aangezien zijn laatste hit alweer tien jaar geleden was, heeft hij voor zover bekend geen beroep kunnen doen op steungeld van de overheid of een lucratieve webshop. Hiervoor zijn immers betalende fans of muzikaal succes noodzakelijk.

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: