NieuwNieuws

Tech & Crypto

Apple kondigt nieuwe gadgets en diensten aan op najaar-event

Een nieuwe generatie Apple Watches, nieuwe iPadkleuren en de Apple One-dienst

Apple zet voor het nieuwe jaar in op zogenaamde wearables, tijdens hun najaarskeynote presenteerden ze een nieuwe generatie Apple Watches en iPads. Daarnaast wil de technologiereus een nieuwe abonnementsdienst uitrollen luisterend naar de naam Apple Fitness+.

De meeste ruimte was er tijdens het Apple Event voor de Apple Watch 6. Dit hypermoderne horloge is uitgerust met een vernieuwde sensor die tijdens het dragen zuurstof in het bloed kan meten. Naast de Apple Watch 6, komt er ook een instapmodel met een vriendelijkere prijs: de Apple Watch SE. Deze heeft hetzelfde uiterlijk en scherm als de zes, maar moet het doen met de zogenaamde S5-chip die vorig jaar gelanceerd werd.

Ook de Apple iPad krijgt een upgrade. De iPad Air 2020 is verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren, helderblauw en groen zijn nieuw en de oude rosegoudkleur keert terug. Voor wie niet zo van de felle kleurtjes is, geen reden tot paniek: zilver en spacegrijs blijven ook gewoon verkrijgbaar. Hierbij nemen ze afscheid van de home-button. 

Deze wordt vervangen met TouchID zoals ook het geval was op iPhones. Deze nieuwe instap iPads hebben een prijskaartje van 389 of 489 euro.

Nederland niet bij de Apple One-landen

Het technologieconcern kondigde naast de nieuwe gadgets ook een nieuwe set diensten aan. Arcade, Apple TV+, Apple Music en iCloud zijn sinds aankomend najaar als bundel verkrijgbaar. Hierin is keuze uit een voordeligere dienst voor een persoon en variant voor families van enkele euro's per maand meer. In een select groepje landen waar Nederland geen deel van uitmaakt, rolt Apple eveneens het nieuwe Apple Fitness+ uit.

Apple Fitness+ bevat sportlessen en fitnessschema's zodat de gebruiker op afstand met behulp van instructievideo's en online trainingen niet meer naar de sportschool hoeft. De dienst werkt samen met de Apple Watches zodat de sportieve voortgang en lichamelijke respons tot in detail kan worden bijgehouden. Samen met het vernieuwde Apple News+ is deze dienst verkrijgbaar binnen de Apple One-dienst. Op deze diensten moet Nederland nog even wachten.

Eerder was al bekend dat iOS een update krijgt, de beta-versie nieuwe besturingssysteem voor iPhones en iPads is voor ontwikkelaars vanaf morgen te downloaden. Het 'publiek' moet nog even geduld hebben. De publieke release staat gepland voor eind september of oktober.

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: