NieuwNieuws

Algemeen

Loekasjenko waarschuwt: "Als Belarus valt, is Rusland de volgende!"

Belasnor blijkt geen fan van democratie, betogers, de VS en Telegramkanalen

Alexander Loekasjenko had gisteren een groep Russische journalisten over de vloer die daadwerkelijk accreditatie kregen om hem te interviewen. Hij maakte van de gelegenheid gebruik om zijn buurland te waarschuwen voor naderend onheil. "Als Belarus omvalt, is Rusland de volgende", zei hij met zijn ernstigste blik.

Volgens de withete demissionaire president van Wit-Rusland, die vorige maand de verkiezingen zou hebben gewonnen met 80 procent van de stemmen, worden de grootschalige opstanden in zijn land veroorzaakt door de Verenigde Staten en berichtendienst Telegram, de tekstberichtenapp die een sleutelrol vervult onder zijn tegenstanders.

De afgelopen maand was voor hem niet makkelijk. Hij laat hij weten erg verdrietig te zijn over de huidige gang van zaken in zijn democratische republiekje dat hij naar eigen zeggen 'met zijn eigen handen' heeft opgebouwd in de 26 jaar'. Omdat hij weinig internationale vrienden heeft, probeert hij sinds zijn verkiezingswinst de banden met Poetin aan te halen om zo de controle over zijn land terug te krijgen.

Pijnlijk en tragisch

"Dit is zeer pijnlijk en zelfs tragisch voor mij," onthult hij. " Maar dat betekent niet dat ik opgeef. Op dit moment bescherm ik mijn land en de mensen die het hebben opgebouwd Ik bekijk deze situatie filosofisch. En weet dat de meerderheid van het volk en God aan mijn zijde staan", aldus de ondemocratisch gekozen leider van Belarus die het Kremlin ervan wil overtuigen dat hij het allerbeste voor heeft het Russische volk en zijn eigen hachje.

"Hoe kan je het opnemen tegen Telegramkanalen? Ga je die blokkeren? Dat kan niemand. Zelfs de Amerikanen niet die dit hebben uitgevonden. Zelfs als ik het internet uitzet, gaan die kanalen gewoon verder vanuit Polen. Dus wees alert, Rusland. Dit kan jullie ook zomaar overkomen", waarschuwt Loe-kat-in-het-nauw-Sjenko. Deze afkeer mag enigszins ironisch genoemd worden, aangezien hij kennelijk de memo niet heeft ontvangen dat Telegram door twee Russen is opgericht.

Nexta, het grootste haatkanaal tegen het regime van de laatste dictator van Europa, heeft meer dan 700.000 abonnee's waar de hele dag door berichten en beelden worden gedeeld over de betogingen. Telegram is niet alleen voor interne communicatie bedoeld, maar biedt ook mensen van over de hele wereld de kans om ongefilterde informatie te bemachtigen die niet door de regering is gecensureerd.

Het is niet bekend of Vladimir Poetin erg onder de indruk is door de waarschuwing van zijn buurmannetje of veel problemen heeft met een 'democratisch' Belarus dat niet langer gebukt gaat onder een autocratisch regime. Een verbod op vrije pers betekent immers ook dat kanalen zoals Russia Today er het werken vrij moeilijk gemaakt wordt.

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: