NieuwNieuws

Algemeen

Gemeente Zuidplas schorst drie medewerkers na vunzige vrijvideo

Geen happy end voor de handhavers die zichzelf niet in de hand konden houden

De gemeente Zuidplas werd zaterdagavond opgeschikt door een seksschandaal binnen de muren van hun eigen gemeentehuis. Voorbijgangers stuitten zaterdagavond in hoofdplaats Nieuwerkerk aan den IJssel op het opmerkelijke aanzicht van twee koppeltjes die zichzelf na hun dienst trakteerden op een intiem onderonsje. Een video van de vermeende vrijpartij ging binnen een mum van tijd het hele internet over.

De gemeente die hierbij ernstig in verlegenheid is gebracht, heeft de zaak in de afgelopen dagen intern onderzocht. Hierbij is onder meer de werkelijke aard van de losbandige lichaamsbeweging vastgesteld. Op basis van de beelden werden twee actieve medewerkers herkend die met onmiddellijke ingang op non-actief zijn gezet.

Donderdag meldt de gemeente opnieuw een schorsing van een medewerker die bij de zwoele zomeravondrel betrokken zou zijn. Het delinquente drietal heeft zich op de burelen van het gemeentehuis moeten melden voor een pittig gesprek waar zij een schorsing in combinatie met een zogenaamde 'ordemaatregel' kregen opgelegd.

Het artikel gaat onder de video verder.

Suske en Wiske en de bronstige boa's

Een geschokte Locoburgemeester Jan Verbeek liet zondag al weten helemaal ondersteboven te zijn van de video's. "Ik heb er nu twee nachten over geslapen en ben nog steeds geschrokken en geschokt", vertelt hij in een reactie aan Omroep West.

"Dit is not done. Je hebt een bepaalde moraal en voorbeeldfunctie in een gemeentehuis. En dit soort dingen kunnen echt niet. Mensen kunnen zeggen "je doet niemand kwaad", maar wij nemen dit zeer serieus en hoog op." Niet alleen de medewerkers van de gemeente, maar ook de bevolking van Zuidplas zou door het incident getroffen zijn. "Ik spreek mensen uit onze dorpen die hier zeer ontdaan over zijn," aldus de locoburgemeester.

Op basis van de camerabeelden lijkt een vierde schorsing van een losbandige handhaver in de lucht te hangen. De opsporing van deze laatste bronstige boa is iets lastiger dan de tochtige tortelduifjes die eerder de bons kregen.

Twee van de levensgenieters kwamen herkenbaar op beeld dus hiervoor was weinig recherchewerk nodig. Maar was niet het geval voor het andere koppel. Anatomische analyses van de gewraakte video's bieden echter wel iets van duidelijkheid: deze laatste gemeentehuisbevuiler identificeert zich hoogstwaarschijnlijk als een vrouw.

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: