NieuwNieuws

Algemeen

Video: Haagse politie belaagd door woedende viruswaanzinnigen

Agenten moesten zich verweren tegen een groep zeer agressieve betogers

Protestbeweging Viruswaanzin houdt zich hoofdzakelijk bezig met drie kernactiviteiten: rechtszaken verliezen, demonstreren en Godwins. Dit was dan vandaag ook niet anders. Na de tigste verloren rechtszaak waarin ze eisten dat de coronamaatregelen per direct van tafel moesten, verzamelden de pandemiesceptici coronaclowns zich in Den Haag.

Hoewel in Nederland formeel gezien eigenlijk op geen enkel moment sprake was van een totale lockdown en hier zeker na alle versoepelingen van de afgelopen maanden eigenlijk helemaal niets meer van over is, demonstreerden de Willem Bengels toch tegen de vrijheidsbeperkende lockdown-maatregelen. 

Zo'n 200 demonstranten toonden hun onenigheid met de pandemische perikelen met een stadswandeling met een statement, spandoeken met tekst erop gekalkt en Sleeswijk-Holsteinse omgekeerde Nederlandse vlaggen. Ook werden hierbij leuzen geschreeuwd zoals 'Wij zijn tegen!', 'Wij zijn Nederland!' en dat de aanwezige agenten naast hun politietaken ook vermeende nevendiensten zouden verrichten als sekswerker voor het ministerie van Ferd Grappenhaus.

De politie heeft de directe omgeving van het Binnenhof afgezet toen de demonstranten tegen de afspraken in te dicht in de buurt van het Tweede Kamer-gebouw dreigden te komen. Ook enkele nabijgelegen straten werden door een muur van agenten afgesloten. Toch kon niet worden voorkomen dat de vlam in de pan schoot.

Het artikel gaat onder de tweets verder.

Gewonde agenten en meerdere aanhoudingen

Enkele betogers namen van de gelegenheid gebruik om Viruswaanzin's derde hoofdactiviteit tot uiting te brengen: Godwins. En het bleef niet bij vergezochte theatrale leuzen over het derde rijk. Een groep van tientallen anti-coronakerels zocht de confrontatie op met de politie waarbij ook enkele rake klappen en trappen werden uitgedeeld. Dit gebeurde na het officiële programma van de Viruswaanzindemo op de Lange Poten in de binnenstad. 

Op filmbeelden die verspreidt worden via sociale media, is goed te zien hoe de politie in de buurt van de Hofvijver het aanvankelijk erg lastig lijkt te hebben. Een groep zeer agressieve meningmensen belaagt de in het nauw gedreven agenten vanuit meerdere hoeken. Bij de schermutselingen is een agent gewond geraakt en is een nog onbekend aantal  wappiegekkies betogers aangehouden, weet Omroep West.

Het Openbaar Ministerie is absoluut niet te spreken over de gebeurtenissen van vanmiddag. Zij gaan de zaak nader onderzoeken. Meer aanhoudingen op basis van de videobeelden lijken hierbij niet uitgesloten. Inmiddels is de rust wedergekeerd in de Haagse binnenstad.

Niet iedereen kan het optreden van de politie waarderen. Een kerel met een lading vlaggen achter zijn naam meent dat zich taferelen hebben afgespeeld die doen denken aan het midden van de vorige eeuw in Duitsland. Dit keer betrof het niet de jaren '40, maar de decennia die hierop volgden in het oostelijke deel. "De DDR 2.0-politie heeft zich tegen het volk gekeerd," aldus de verontwaardigde vlagmans

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: