NieuwNieuws

Algemeen

Studentenkamer te huur: peperdure bedstee mét led-verlichting

Voor nog geen 800 ekkies per maand heb óók jij je eigen hub-coconnetje in 020... 

"Stay in your own Hub in a cosy neighbourhood in Amsterdam, amongst travellers and digital natives," aldus het Amsterdamse CityHub-hotel voor studenten op studentenkamerplatform Kamernet.nl. Dit woord 'Hub' klinkt allemaal kek en modern, maar je grootouders zouden deze 'woonruimte' vermoedelijk eerder typeren als een bedstee. 

Zo'n legbatterijhok dynamic capsule bestaat eigenlijk uit twee segmenten. Het ene deel is een entreehal, dit begint goed! Op maar liefst twee vierkante meter kan je naar hartelust een stap zetten om te belanden bij het spannende deel: een soort veredeld stapelbed dat je deelt met je buren, maar waar een plafond tussen zit zodat je dit niet doorhebt. Oh meer? Nee. Dat was het. 

In de advertentie staat bovendien dat de ruimte 6m² zou zijn, maar dit gaat om de totale vloeroppervlakte. Staan is slechts mogelijk in een derde van deze superduurzame NS-bagagekluis woonvorm die ook nog filialen in Kopenhagen en Rotterdam heeft. 

Hoeveel kost dat geintje? 799 euro per maand! Je krijgt hier wel een Oost-Aziatische gevangeniscel internationale experience voor terug op een yuppenbroedplaats waar je naar hartelust je network kan enhancen. Hier hoef weinig moeite voor te doen aangezien je badkamer, keukenruimte en toilet deelt met tientallen andere kosmopoliete kistkalveren digital natives die maar wát graag cozy in 020 willen 'wonen'. 

Oh ja, en er verblijven ook toeristen. Ja. Toe-rist-en. Aangezien het short- en long-stay, niet te verwarren met een TBS-instelling, bij elkaar gesodemieterd is om de community drivender te maken binnen het framework van een huzarenstukje toegepaste deeleconomie, ofzo. Zoek maar op LindedIn als je daar meer over wil weten. 

Kijk: foto's. 

Het artikel gaat onder de foto's verder. 

Hij sloeg stijl achterover toen hij het maandbedrag hoorde? /CityHub
Sfeervol flexibel samenzijn met je hubgenootjes /CityHub
Sfeervolle boilerroom voor een gevangenis /CityHub

Long stay in bedstee met 'common space'

Aangezien de verhuurder vermoedelijk ook wel doorheeft dat je iemand niet zomaar voor 800 euro kan ophokken in een hubkoffer met huisnummer, moet voor optimale cognitieve dissonantie wel iets teruggegeven worden. Gelukkig is daar de common place waar flexibele werkplekken, felgekleurde banken en zo'n ruige industriële bakstenen muur met authentieke Xenos-ornamenten je eenzame opsluiting even moeten vergeten. Zie het als een soort van shared huiskamer, maar ook voor thuiswerk. Omdat deze ruimte ook nog dienst lijkt te doen als hotellobby en community-kantine, krijg je maar liefst vier vertrekken inéén! 

Om je eigen coconnetje extra sfeervol te maken, is er Led-verlichting aangebracht die met een druk op de knop in alle RGB-kleurtjes is te tweaken. Qua sfeer zul je het hiermee moeten doen. Aangezien op eigen meuk aan de muur hangen vermoedelijk een celstraf staat. Dus eigenlijk kan je gewoon blijven waar je bent, maar dan is je keycard afgenomen door de steenrijke huisbaas, die eveneens bijklust als hotelmanager en cipier, en ergens in een landelijke kapitale villa woont op een bosrijk lapje grond met een enorm hoog hek eromheen.

Maar terug naar die biostabiele bijenkorf! De badkamer, die gedeeld wordt met een onbekend aantal huisgenoten en/of toeristen, heeft een heuse regendouche en als je hok op de juiste tijd verlaat doet een poetsdame er bij tijd en wijlen een doekje en allesreiniger overheen. Verder staat er in de advertentie ook nog een biertap die vermoedelijk achter een algemene bar staat waar een pilsje je zo'n 3,50 kost. Maar die prijs maakt je vast weinig uit als je ook al bijna 800 ekkies achterover slaat voor leven in een soort pretentieuze garderobe voor hoofdstedelijke hub-bunnies.

De thermosstaat zit ergens weggemoffeld achter een slot dus helaas heb je verder geen invloed op die dingen. Maar gelukkig kan je wel zelf via een kekke app bepalen in welke kleur LED-licht je je stulpje wil belichten aangezien het privilege van daglicht of frisse lucht slechts lijkt voorbehouden aan de bofkonten met een cozy-student room in een hoek van het pand. 

Het is niet bekend hoeveel zo'n raam precies extra kost voor wie die nét dat kleine beetje extra living-forfillment wil beleven. Paar tientjes? Oh ja, en ze hebben WiFi zodat je kan Instagrammen over je inspirerende jetsetleven in 020 puur om je lageropgeleide monoculturele witte cishet-ex-klasgenootjes uit de verstikkende periferie van je country of heritage stikjaloers te maken. Met hun saaie koophuis en hun tuin. Ergens in het hubloze Hardenberg, Harlingen of Hardinxveld.

Kijk. Meer foto's.

Het artikel gaat onder de foto's verder. 

Sfeervol wonen met je hubgenootjes /CityHub
Sfeervol föhnen met je hubgenootjes /CityHub
Zo gezellig dat zelfs de múren tegen je terugpraten /Cityhyb

Hub Holland hub!

Maar locatie! Die is belangrijker. Dat zeggen makelaars altijd en die liegen immers nooit. Deze menselijke legbatterij zal wel ergens aan een mokerpittoresk grachtje liggen nabij het Leidseplein of een van die andere drukke flutpleinen waar iedere dag het braaksel van minstens 89 nationaliteiten wel in de bosjes is terug te vinden. Maar daar ligt het niet. Het CityHub hotel is gevestigd in 'cosy neighbourhood' West. Oke, het is geen Zuidoost, Noord, BoLo of Almere maar de grachtengordel is wel een stukkie fietsen.

'Triviale feitjestijd! Wist jij dat biologische varkensboeren rekening moeten houden met een wettelijke minimumoppervlakte van 2,5 bij 2,5 meter stalruimte per dier. Dit komt neer op 6,25m² per varkensknor, waarmee het nipt ruimer is dan die vleesgeworden claustrofobie aan de Bellamyweg. Gelukkig zijn de hoofdstedelijke ketoknallers allemaal vegetarisch die als uitgemergelde spaarvarkens verder ook weinig te maken met provinciale volgevreten vleesvarkens die nog nooit naar Cambodja zijn gereisd.

Omdat er voor studentenknorren niet zo'n wettelijke rock bottom op het gebied van kont-keer-oppervlakte bestaat, en Amsterdam een irrationele aantrekkingskracht heeft op postmateriële progressieve twintigers die genoegen nemen met een leven zonder vrije bestedingsruimte, individuele vrijheid, bezit, vastigheid, liefde, geslachtsgemeenschap, privacy, tijd en ruimte lijkt het einde van deze flauwekul nog lang niet in zicht.

In theorie zou dat stalletje stahalletje ook nog geschrapt kunnen worden, zodat het een soort van capsule naar Japans voorbeeld wordt. Het voordeel hieraan is dat je op deze manier voor hetzelfde maandbedrag driemaal zoveel van die hoofdstedelijke hoogopgeleiden kunt stallen. Efficiency! Gooi er nog een fitnessruimte en een wekelijkse yogasessie bij en je kan zelfs 1.000 ekkies per maand vragen.

Het is niet bekend aan welke vorm van sadomasochisme de digital marketing-nomaden die ingaan op dit aanbod precies lijden. Om over de studentikoze evil copy-overlord die verantwoordelijk is voor deze olijke knipoog-FaQ nog maar te zwijgen.

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: