NieuwNieuws

Algemeen

Supermarkt moet twee weken dicht na overtreden corona-regels

Twentse supermarktmeneer woedend op 'pipo's van de veiligheidsregio'

Supermarktmanager Raymond Berning van de gelijknamige supermarkt in Noord Deurningen is woedend na een besluit van de veiligheidsregio om z'n winkel twee weken te sluiten. Berning zou de anderhalvemeterregels meerdere malen aan zijn laars gelapt hebben en moet vanaf morgen dicht.

Bij de Tubantia geeft de Harry Piekema van het oost'n aan het hier op z'n zachtst gezegd niet helemaal mee eens te zijn. Sterker nog: hij is niet van plan om zich aan het dichtedeurenbeleid te houden. De ondernemer meent dat hij zich wel degelijk aan de coronarestricties houdt, maar hier is de veiligheidsregio het al eerder mee oneens geweest. Dit leverde hem in het voorjaar ook al een boete van 50.000 euro op.

De gedupeerde kruidenier heeft een advocaat in de arm genomen en wil de sluiting via een kort geding alsnog van tafel krijgen. „Ik ben 363 dagen in het jaar open, offer mijn gezinsleven op voor de zaak en dan zal een of andere pipo van de Veiligheidsregio bepalen dat mijn winkel dicht moet. Dacht het niet”, laat hij optekenen door de Twentse persgroeptitel.

Het is voor het eerst dat in Nederland een winkel te maken krijgt met zo'n strenge sanctie. Eerder kregen vooral horecabedrijven met deze twee-weken-sanctie te maken. 

Benno Brand van de gemeente Dinkelland

De veiligheidsregio liet in een reactie weten dat deze route naar de rechtbank wat hen betreft niet de 'meest verstandige' is. Een woordvoerder laat weten dat hun besluit niet zomaar uit het niets is gekomen. De ondernemer zou volgens woordvoerder Ton Kamp al meerdere keren berispt zijn voor zijn opstandige gedrag.

Betekent dit dat de hele gemeente Dinkelland straks zonder gezellige buurtsuper zit en iedereen naar het drukke Enschede moet? Locoburgemeester Benno Brand van de gemeente Dinkelland zet hier grote vraagtekens bij. Volgens hem zou Berning's klantenbestand vooral vanuit Duitsland komen en kiezen ze voor zijn winkel omdat bepaalde boodschappen zoals chips, koffie en kaas over de grens een stuk duurder zijn.

Steun krijgt de eigenzinnige manager vooral op sociale media. Een protestgroep luisterend naar de illustere naam OnrechtTV, die zichzelf op Facebook ook exact op de manier profileren zoals je zou verwachten, neemt het voor Berning op.

Ook in de besloten groep voor zogenaamde 'Vrije Tukkers' is geen goed woord over voor de plannen van hun veiligheidsregio. Volgens een van hun leden zou er zelfs sprake zijn van een 'politiestaat'. 

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: