NieuwNieuws

Glamorama

Must watch: de beste films en series voor dit weekend

Met dit weer kun je toch niet zoveel anders dan loom rondhangen

TikTok uitgespeeld, klaar met commenten op Facebook en geen zin meer om te schreeuwen op Twitter? Top. Onze redactie tipt je elke week de nieuw-nieuwste films en series, programma’s die je moet bingen, klassiekers die je eindelijk kunt streamen of die ene vreemde release waarvan je twijfelt of je ‘m moet kijken. Zo kom jij je weekend door. 

Niet nieuw in de bioscoop: The Gladiator

Bij gebrek aan nieuwe releases doen grote bioscoopketens klassiekers gewoon nog even op reprise. Zowel Vue als Pathé hebben Harry Potter-films aangekocht (fascinerend genoeg nooit alle delen en al helemaal niet op volgorde). In de klassieker-reeks van Pathé kun je dit weekend genieten van Romeins strijdgeweld: The Gladiator is tot dinsdag door het hele land op het grote scherm te bewonderen. Het meesterwerk van Ridley Scott op het witte doek, dat ga je niet snel meer meemaken. Bier, bak popcorn erbij en genieten van Russell Crowe, Joaquin Phoenix en consorten maar. 

Kaarten voor The Gladiator bij Pathé koop je hier

Bingen: ¡Nailed It! Mexico

Of je nu bezopen terugkomt van het terras en de hongerklop nog even gaat stillen met snacks en Netflix of zaterdagmiddag met je voeten in ijskoud water de hittegolf des doods probeert te doorstaan, zet Nailed It! Mexico op. Dit is de enige serie over taarten bakken die je hoeft te kijken. Heel Holland Bakt is er niks bij. Drie misbaksels onervaren patissiers krijgen de mooiste zoetigheid voorgeschoteld die ze vervolgens na moeten bakken. Zoals je verwacht kunnen de thuisnietbakkers dat natuurlijk niet. Voor wie al door de Engelse serie met Nicole Beyer en Jacques Torres heen is, is er nu de Mexicaanse versie van het programma op Netflix. Het hele concept is het recept voor toptv en dan ook nog eens in het Spaans.  

Even wat anders: Mid90s

In 2018 debuteerde acteur Jonah Hill als scenarioschrijver en regisseur. Mid90s is sinds kort te zien op Amazon Prime en er is geen enkele reden om niet de airco aan te zetten en op de bank te hangen met deze film. Hill heeft een fragment uit het leven van een dertienjarige jongen uit Los Angeles ergens in de jaren 90 genomen. Op een rauwe, bijna documentaire-achtige manier brengt hij een klein stukje van zijn coming of age in beeld. Inclusief vierkant beeld, de film voelt alsof ie ook daadwerkelijk in de jaren 90 is opgenomen. Voor de filmnerds: Hill schoot het materiaal op 17mm. Beetje in de categorie Boyhood en Call me by your name, maar dan een stuk minder lief. 

Op tv: Vier heerlijk matige actiefilms

Kabeltvkijkers met een liefde voor matige actiefilms kunnen dit weekend hun lol op. Er worden maar liefst vier films uit deze categorie (tussen de 5,2 en 5,8 op IMDB) uitgezonden. Het gaat om G.I. Joe: The Rise of The Cobra (2009) en Retaliation (2013) en Transformers: Age of Extinction (2014) en The Last Knight (2017). Enige nadeel: je zult er twee op moeten nemen want ze worden gelijktijdig uitgezonden.

De vleesgeworden actiefiguren van Hasbro zijn op zaterdag en zondag vanaf 20:00 uur te zien op RTL7. In de militaire scifi-reeks van G.I. Joe neemt het eliteteam het zaterdag in een spannende missie op tegen een kwaadwillende organisatie die wordt geleid door een beruchte wapenhandelaar. Zondag nemen Dwayne The Rock Johnson en zijn team het op tegen Cobra. Maar goed ook, de mensheid zou sowieso verdwijnen als ze het niet op z'n minst zouden proberen. Goed nieuws voor wie nu helemaal hooked is aan de filmreeks: in 2021 staat de release van deel drie vooralsnog op de planning.

Meer speelgoed dat een echt leven krijgt zie je op dezelfde tijden op Veronica, in de vorm van Transformers. De vijandige robots proberen de mensheid naar z’n grootje te helpen, onze hoop is gevestigd op Mark Wahlberg. Als dat niet goedkomt, weten wij het ook niet meer. Op de nieuwste Transformers-film is het nog even wachten, deze staat pas gepland voor 2022.

Transformers: Age of Extinction is ook te zien op Netflix, de beide G.I. Joe-films bekijk je zonder reclame op Videoland.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze bingewatchrubriek. 

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: