NieuwNieuws

Glamorama

Wereldburger Nicolette van Dam geschoffeerd door zwijgende chef

"Hoor je wel wat ik zeg? Je spreekt toch wel Chinees?!" 

Wat een mooi Instagrammomentje had moeten worden voor presentatrice Nicolette van Dam waarin ze met haar wereldwijsheid kon patsen, liep uit op een fiasco. Het ging mis bij het uitserveren van de zeebaars en de risotto door chefkok Jay.

In haar beste Mandarijn antwoordde Van Dam met 'Wǒ ài nǐè', wat 'ik hou van jou' schijnt te betekenen. In plaats van dat de zeebaarsbakker leuk meespeelde door haar met een horecaglimlach en een buiging te complimenteren met haar talenknobbel, haalde hij het in zijn hoofd om de BN'er zomaar te negeren!

Hierop transformeerde de actrice plotsklaps eventjes in haar karakter Bionda uit de Nickelodeonserie ZOOP: "BUYONG XIE, je hoort toch wel wat ik zeg? Je spreekt toch Chinees?!," beet ze de man toe met dezelfde felheid als de diva die ze rond 2005 in Ouwehands Dierenpark vertolkte.

Dat 35-jarige oud-kindersoapster zomaar genegeerd werd nadat ze de moeite deed om iemand toe te spreken in zijn moerstaal, lijkt  onbeschoft. Maar toch richtte de kritiek van allemaal onbekende Nederlanders op sociale media zich niet op de chefkok maar op Van Dam zelf. 

Het artikel gaat onder de tweet verder. 

Nicolette van Dam versus de wereld

De blonde actrice, presentatrice en influencer zou zich volgens kwade tongen racistisch geuit hebben en respectloos gedrag hebben vertoond. Waar je haar nog meer van kan kennen? De voormalige Jetix-presentatrice is getrouwd met ene Bas Smit die meer dan 600.000 volgers heeft.  

Een ingewijde op dit onderwerp omschrijft haar voetbalman als het Nederlandse equivalent van een Kardashian. Ja, hij is beroemd maar wat hij precies heeft gepresteerd om deze status te verkrijgen, blijft een mysterie. Verder presenteerde de immer bescheiden Van Dam onder meer RTL Woonmagazine, Ik kom bij je Eten en de Achmea Kennisquiz. Meer dan vijf jaar geleden. 

Nicolette van Dam profileert zichzelf het liefst als een moderne kosmopolitiete vrouw met een stevige portie wereldwijze experiences in haar mars. In 2013 schitterde de ster in een reclame waarin ze haar ouderlijk huis betrad met malle theezakjes. Aanvankelijk leidde dit tot ontsteltenis van haar saaie moeder. "Dit ís normale thee, zie je in het buitenland overal," stelde ze dat wereldvreemde mens uit de vorige eeuw gerust die blijkbaar English Blend al exotisch genoeg vond.

Haar kosmopolitisme imago werd een jaar later zelfs wereldnieuws na een incident met een tweet waarin ze cocaïne-snuivende voetballers omschreef als een 'Colombiaans Muurtje'. Nadat ze heel Latijns-Amerika over haar heen had gekregen, moest ze nokken haar filantropische LinkedIn-vulling  voorbeeldfunctie als ambassadrice bij UNICEF. 

Maar niet getreurd. Zes jaar later vervult de belichaming van Knorr-wereldgerechten onvermoeibare wereldverbeteraar nog steeds zo'n taak bij de Postcodeloterij. Hier zet ze zich onder meer in voor de geluksvogels die een reis hadden gewonnen naar Kaapstad. Met haar.

Wierdergutmachingszeebaars

Terug naar vandaag. Ondanks al het gedoe op sociale media, is alles inmiddels weer zeebaars en ei met Jay. De kok blijkt hiermee stuk vergevingsgezinder van aard dan verontwaardigde onbekende Nederlanders met minder dan 800.000 volgers.

Dit blijkt uit een video die Van Dam vrijdag op haar Instagrampagina zette. Wat bleek? Ze had tijdens de klemtonen van ’Wǒ ài nǐ’ niet helemaal goed uitgesproken, waardoor Jay haar niet zou hebben begrepen. Hierdoor blijkt maar weer dat zelfs de allergrootsten wel eens een foutje maken!

Maar gelukkig was hij nu in een iets betere bui dan gisteren en hebben ze samen even goed geoefend op de uitspraak. En met een gezamenlijk '’Wǒ ài nǐ’,  blies het olijke tweetal dit ophefkaarsje uit. 

傻屄

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: