NieuwNieuws

Algemeen

Tropische zomerhitte komt bij je buurten dit weekeinde

Je MOET barbecuen dit weekend, want dat is traditie bij 30+ graden!

De maand juli was tot dusver niet bepaald zomers te noemen. Waar we vorig jaar rond deze tijd nog wegsmolten met een ongekend zware hittegolf des doods, doet de zomer het dit jaar in Nederland voor alsnog rustig aan. Hier komt echter vanaf vrijdag verandering in, volgens de weermensen van Weerplaza.  

Volgens de meteorologen wordt juli vrijdag afgesloten met een zomerdag uit het boekje: bijna windstil, strakblauwe lucht en temperaturen tussen de 27 en 33 graden. In het zuidoosten kan het misschien zelfs wel 34 graden worden. Voor wie niet van hitte houdt is het in het noorden van het land - zoals nagenoeg altijd in de zomer - enkele graden koeler.

Betekent dit een nieuwe ongekende hittegolf des doods die wekenlang aanhoudt met allerlei weeralarmen, mussen die van het dak lazeren en oversterfte onder kwetsbare ouderen? Nee. Dit zomerpiekje duurt slechts een, hooguit twee, dagen. 

Traditionele Hollandse kwakkelzomer

Lang zal er niet van deze hitte genoten kunnen worden. Volgens Weerplaza draait de wind op zaterdag alweer naar het westen waardoor koelere zeelucht vrij baan krijgt om onze zomer weer ouderwets Hollands te maken. In het westen is de zomerpiek dan alweer voorbij met maximumtemperaturen tussen de 22 en 24 graden. 

Het oosten van het land lijkt een dagje langer te mogen genieten van Moeder Natuur's zomerverrassing aangezien het daar plaatselijk nog wel 30 graden kan worden. Door de bewolking zal dit echter wel het broeierige type warmte worden. Op zondag is het tropische feestje in de polder weer klaar; het weerbeeld wordt wisselvalliger, maar met temperaturen tussen de 22 en 26 graden is het nog wel nipt warmer dan gemiddeld. 

Tijdens de eerste werkweek van augustus wordt 'normaal' Nederlands zomerweer verwacht. Af en toe zon, afgewisseld met een wolkje en van tijd op tijd een regenbui. Bij maxima van 20 t/m 24 graden, kan de korte broek weer even in de kast. De kans is groot dat dit kwakkelende zomerweer ook in de rest van de week aanhoudt. Dus mocht je willen barbecuen, bakken aan een recreatieplas of plannen hebben om het nummer Toppertje van Tropical Danny en Guillermo te playbacken, dan moet je dit overmorgen in de agenda zetten. 

Wie smacht naar de echte subtropische zomervibe, kan het beste een last minute boeken. Nieuwnieuws zette een aantal bestemmingen op een rijtje die zowel zonnig áls coronavrij zijn. Want genieten van de zomer gaat immers betrekkelijk lastig als je door de autoriteiten in een hotelkamer wordt opgesloten onder het mom van zelfisolatie. Op zo'n manier word je nooit bruin! 

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: