NieuwNieuws

Algemeen

Handhaving maakt met grof geschut einde aan Zwaagse kinderhut

De buurtkindertjes zagen vanochtend een grote grijpwagen de straat inrijden...

Een groep kinderen in de Noord-Hollandse dorp Zwaag deed wat veel kinderen graag doen: hutten bouwen.Maar dat mag natuurlijk niet zonder vergunning in Nederland. Na een slepende discussie met de gemeente Hoorn, werd vandaag de sloopkogel erin gezet. 

Vanochtend reed een grote vrachtwagen met een grijper Zwaagse de Waterkers in die voorgoed een einde moest komen maken aan het speelplezier van de buurtkindertjes. Kennelijk was er op enig verzet gerekend vanuit de buurt. Vijf ingevlogen handhavers moesten tijdens de sloopactie de openbare orde in de gaten houden.

Eigenlijk had de hut vorige week vrijdag al naar de schroothoop verwezen moeten worden. Maar de wethouder van Hoorn Simon Broersma streek met zijn hand over het hart door de kindertjes in de typische jaren '70 bloemkoolbuurt toch nog een week extra speelplezier te gunnen. 

Toch wekte de actie van vanochtend alsnog veel treurige toetjes op onder de jonge bouwers. Hun ouders zijn not amused. "Het is voor de kinderen al geen leuke ervaring en wij vonden het erg intimiderend dat zij erbij waren," liet een buurtbewoonster optekenen door NH Nieuws die de inzet van vijf stuks handhaving bovendien wel erg overdreven vond. 

Dat mag dus niet he?

Het bouwwerk moest opjorissen omdat hij voor een onveilige verkeerssituatie zou zorgen nabij de speeltuin. De kinderhut zou te gevaarlijk zijn vanwege een weg met doorgaand verkeer. 

Bij de opruimactie zijn eveneens zogenaamde 'slowpoppen' - van die malle gele dingen red. - afgevoerd. Dit was volgens de buurt niet volgens de afspraak die werd gemaakt met  wethouder Broersma.   De opruimactie is zonder ongeregeldheden in de kindvriendelijke bloemkoolbuurt verlopen. 

Hoewel de buurt nog  steeds liever had dat hun geliefde hang-out gewoon mocht blijven staan, zijn ze niet van plan een slepend conflict met de gemeente uit te vechten. De kinderen vonden het erg jammer, maar hebben inmiddels vrede met de beslissing van de gemeente. 

Half augustus wordt de veiligheidssituatie in de buurt opnieuw onder de loep genomen door de gemeente. Los van wat geklaag tegen de regio-omroep, is de opruimactie rustig verlopen. De handhavers hebben geen arrestaties verricht of boetes uitgeschreven. 

Toen de vrachtwagen klaar was met het slopen van kinderplezier, keerde de rust en verkeersveiligheid weer terug in de Zwaagse Waterkers.  

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: