NieuwNieuws

Glamorama

NPO veroordeelt Giel Beelen tot holst van de nacht

Krijgt de radio-DJ eindelijk het tijdslot dat bij hem past? 

Voor de nog overgebleven fans van Giel Beelen (43) is er goed nieuws; hij keert terug naar de publieke omroep voor een nieuwe radioshow op NPO Radio 2. Het vertrouwen in zijn kwaliteiten, werd belichaamd door het tijdsslot dat hij kreeg toegewezen door dit najaar.

Ja, Beelen gaat twee uur per dag plaatjes aan elkaar lullen. Maar hij zal het moeten doen met het tijdslot 04.00 t/m 06.00. Niet per se het moment van de dag waarop luistervinken de radio aanzetten om naar een uitgerangeerde plaatjespraatjesmaker te luisteren.

Beelen zelf is er in elk geval wel content mee. Hij bedankte voor een contractverlening bij John de Mol en zegt zijn Ochtendshow op Radio Veronica dat te beluisteren is op het iets populairdere slot van 06.00 tot 09.00 vaarwel. Via Instagram bracht hij het nieuws met een brede glimlach naar buiten. 

Wie?

Dat het gezwam van Giel Beelen voortaan alleen nog maar op onmogelijke tijdstippen is aan te horen, leidde tot positieve reacties onder zijn fans. Ironisch genoeg heeft het nieuws misschien nog wel voor blijere gezichten gezorgd onder z'n minder grote fans.

Voor 2010 werd Beelen gezien als een vrij groot talent in radio-land waar hij al sinds 1997 grappig probeert te doen. Met jonko's klappen in de studio, seksen met mevrouwen en volledig naakt op de Main Stage van Pinkpop ten tonele verschijnen, werd hij destijds gezien als een schurende en tegendraadse media-persoonlijkheid met de illustere classificatie 'shockjock'. 

Met zijn inmiddels 43 jaar, is het rebelse jongensachtige er wel een beetje afgesleten. Dit weerhoudt Giel Belegen er echter niet van om toch kattenkwaad uit te halen. Deze fratsen leidden de laatste jaren vooral tot hoogoplopende ruzies, controversiële uitspraken en ander infantiel gedoe. Hij kwam regelmatig in de clinch met muzikanten, kreeg de volle laag van de radio-minions van Wilfred Genee en werd op Comedy Central geroast. De lijst van conflicten met BN'ers en Patrick Kicken is in de voorbije jaren dan ook tot behoorlijk mythische proporties aangezwollen.

Ondanks het verleden heeft Giel Beelen zelf vooral veel zin in zijn nieuwe nachtelijke avontuurtje in de toekomst. Vanaf 5 oktober keert hij terug bij BNN/VARA op NPO Radio 2, speciaal voor plafonddienstplichtigen, uitzonderlijk vroege vogels en back-end developers. 

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: