NieuwNieuws

Glamorama

Gordon-briefje veroorzaakt breuk tussen Jan Dijkgraaf en Wilfred Genee

Het was geen liefdesbriefje... 

Het Veronica Inside-drama waar inmiddels tientallen BN'ers, opiniemakers en Gordon bij betrokken zijn, heeft er weer een slachtoffer bij. Hij luistert naar de naam Jan Dijkgraaf en hij vertrekt per direct als columnist bij het radioprogramma van Genee.

Dijkgraaf was wekelijks te horen bij het radio-programma met zijn zogenaamde 'briefjes'. De ode van afgelopen dinsdag die gericht was aan Gordon, mocht niet in de studio worden voorgelezen. De afgekickte songfestivalflater zou in zijn ogen een egocentrische leugenaar zijn die bovendien helemaal geen jaar 'clean' was zoals hij beweert. 

Dit tot grote woede van de opiniemaker die in zijn briefje van vandaag van leer schiet over hoe presentator Wilfred Genee is veranderd in een laffe social Justice Warrior die door het hoepeltje van 'beroepsactivisten, meeloop-BN'ers en knielmedia springt'. 

Heuckerottigheid

Het conflict tussen Wilfred Genee, Jan Dijkgraaf en Gordon is in de kern terug te herleiden tot de rel rondom het programma Veronica Inside waarin Johan Derksen's vergelijking van rapper Akwashi met Zwarte Piet voor een behoorlijke escalatie zorgde in bekend en prominent Nederland.

Voor wie inmiddels het overzicht kwijt is: het speelveld is in drie teams te verdelen. Het 'kamp' Johan Derksen wordt bijvoorbeeld gesteund door onder meer René van der Gijp, Gerard Joling en Humberto Tan. Hier tegenover staat een 'kamp' Wilfred Genee met Özkan Akyol, Albert Verlinde en Memphis Depay. 

Het derde kamp is gefocust rondom Arie Boomsma die vooral veel kwaad bloed zette bij onder anderen Jan Slagter, Patty Brard en Beau-van Erven-Doorens na zijn oproep aan sponsoren van het praatprogramma om zich terug te trekken. Er is ook nog een vierde kamp in de persoon van Peter R. de Vries die aan zowel Derksen als Genee een pesthekel heeft. 

Briefjesschrijver Jan Dijkgraaf's vertrek uit de studio van Genee betekent een transfer naar het 'kamp' Derksen. Praatjesmaker Gordon ligt nu met twee BN'ers uit 'team-Johan' in de clinch waardoor zijn kleur duidelijk wordt in deze voortslepende rel tussen verongelijkte ego's met een vleugje racisme en burgerrechten.

Niet te volgen dit? Begrijpelijk. Hieronder is het conflict in een overzichtelijke metrokaart gevisualiseerd. Let wel; dit exemplaar is een week oud. Prominenten als Lodewijk Asscher, Danny Vera en Sunny Bergman worden nog toegevoegd. 

Boze-meningen-metro van 1 juli dit exemplaar wordt binnenkort ververst /Jelmer Visser

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: