NieuwNieuws

Algemeen

Invasie asociale Nederlandse vakantievierders drijft Albufeira tot wanhoop

Gesloten bars en discotheken door het coronavirus + duizenden  zuipscholieren = chaos in de straten van de badplaats

Hoewel de restricties op vliegvakanties vanuit Nederland sinds deze maand zijn geschrapt, betekent dit niet per se dat de bestemmingen ook klaar zijn voor een grote toestroom. Een groep van zo'n 2.400 Nederlandse tieners die zichzelf naar de vernieling wilden zuipen na hun examen onder de Portugese zon leidde zondagavond tot een behoorlijke bende in Albufeira, meldt Sic Noticias. 

Het probleem zit hem in het Portugese coronabeleid. Net als in Nederland moeten bars en discotheken hun deuren nog enige tijd gesloten houden. Tegelijkertijd mogen bedrijven die zich identificeren als 'snackbar' wel tot 23.00 geopend zijn.

Hierdoor concentreerde de drukte zich op twee bars die meteen overvol zaten waardoor veilige afstand bewaren onmogelijk werd. De politie moest de situatie uiteindelijk onder controle te krijgen. Hierbij is een groep Nederlanders aangehouden en zijn een flink aantal boetes uitgeschreven.

Het gedrag van de 'respectloze' tieners heeft tot een golf van verontwaardiging geleid op sociale media. Hun ontblote smoelwerken, konden evenmin op weinig positieve geluiden rekenen. In het land is het dragen van gezichtsbescherming verplicht op openbare binnen-locaties zoals restaurants en hotels.

We staan er weer gekleurd op /SIC Noticias

Zon, zuipen, ziekenhuis?

 "De situatie dreigde uit de hand te lopen toen we ineens te maken kregen met een toestroom van honderden Nederlandse tieners. Veilige afstand bewaren was niet mogelijk en bovendien droegen ze geen gezichtsbescherming," aldus een horeca-eigenaar tegen SIC die een beroep doet op de overheid voor duidelijke richtlijnen waarbij de toeristen beter over de badplaats verspreid worden.

Portugal wordt de afgelopen weken geteisterd door nieuwe aanwas van  Covid-19-patiënten. Tweede lock-downs in onder meer Lissabon en Porto moeten ervoor zorgen om de situatie weer onder controle te krijgen. 

Voor alsnog valt het aantal besmettingen met het coronavirus in de Algarve  mee. Toch lijkt ook hier enige spoed geboden om een ongecontroleerde verspreiding van vakantievreugde onder de duim te krijgen. Maandag kwamen er bovendien nog duizenden jonge Nederlanders bij om zichzelf in Albufeira naar de vernieling te zuipen.

Het vakantieseizoen van 2020 is tot dusver niet bepaald om over naar huis te schrijven: in Spanje zijn de stranden dicht, in Turkije word je keihard opgelicht en Nederland kampt met een regenachtig weerbericht

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: