Intakegesprek bij kroegbezoek
Protocol Koninklijke Horeca Nederland lekt uit
Als je vanaf 1 juni naar de kroeg of een restaurant wil, moet je van te voren reserveren. Daarnaast zal er bij binnenkomst een gesprek plaatsvinden over je gezondheidssituatie en moet je uiteraard je handen wassen.
Dat staat allemaal in het protocol dat de Koninklijke Horeca Nederland heeft opgesteld voor de sector en dat al is bekeken door RTLNieuws. Omdat je overal moet reserveren, zit ergens binnenlopen er voorlopig niet in. Een ander opvallend onderdeel is het controlegesprek. Daarbij wordt gevraagd of je de afgelopen 24 uur nog last had van hoesten, neusverkoudheid, benauwdheid of koorts en of je huisgenoten dat hebben gehad. Horeca-locaties mogen je aan de hand van dat gesprek alsnog weigeren.
Eenmaal binnen zitten er maximaal vier personen aan een tafel of aan de bar, tenzij het om een huishouden van meer personen gaat. Medewerkers mogen wel gewoon binnen de anderhalve meter van klanten komen, om bijvoorbeeld bestellingen op te nemen of bier te brengen. Als de klanten weer weg zijn, moeten wel weer de tafels, stoelen en menukaarten grondig worden schoongemaakt.